Prajitura cu Fructe

Complexitate
redusa
Prajitura cu Fructe

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 460 g biscuiti simpli macinati
  • - 230 g unt la temperatura camerei (moale)
  • taiat bucatele
  • Pentru crema:
  • - 250 g frisca indulcita / Creme patisserie - preparat pe baza de grasimi vegetale indulcit
  • - 125 g iaurt grecesc 10 %
  • - 2 pliculete cu zahar vanilat
  • - 1 plic cu gelatina (plicul contine 10 g gelatina)
  • - 100 ml suc de ananas (din compot)
  • - 2 felii de ananas (din compot) taiate bucatele
  • - 20 visine fara samburi
  • - 10 capsuni
  • - 10 mure
  • - 1-2 linguri cu coacaze rosii
  • - 1-2 linguri cu coacaze negre
  • - 3 linguri cu merisoare (am folosit merisoare in borcan si s-au dovedit a fi foarte bune)
  • - cateva fructe (visine, capsuni mici, mure, zmeura, coacaze rosii, coacaze negre, bucatele de ananas) pentru a fi incorporate ca atare in crema si eventual pentru decor

Mod de preparare

- Se amesteca intr-un bol biscuitii macinati si untul.
- Se pregateste cadrul pentru copt la dimensiunea stabilita.

- Se aseaza cadrul pentru copt pe un blat de sticla termorezistent peste care ati asezat in prealabil o folie din plastic pentru bucatarie. Daca optati pentru umplerea in totalitate a cadrului pentru copt (pana la limita sa superioara) va poate fi utila tapetare peretilor (in special a peretilor despartitori interiori) cu folie din plastic, lasand la exterior o margine de aprovimativ 3 cm (in acest mod se vor putea indeparta mai usor).

- Se indeparteaza initial peretii despartitori interiori si se pune amestecul de biscuiti si unt in interiorul cadrului de copt. Se distribuie amestecul uniform si se preseaza in interiorul cadrului, obtinand astfel blatul desertului. Se fixeaza peretii despartitori interiori. Blatul se pastreaza la rece pana urmeaza a fi adaugata crema.

- Se pregatesc fructele (eu am folosit fructe pe care le aveam acasa insa alegerea lor este optionala).
- Visinele se mixeaza in blender. Separat se mixeaza impreuna in blender capsunile si murele.

- Se pregateste gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj (am folosit pentru pregatirea gelatinei 100 ml suc de ananas din compot). Gelatina (10 g) se amesteca intr-un vas cu 100 ml suc de ananas din compot. Se lasa timp de 10 minute la temperatura camerei. Se pune vasul cu gelatina in bain-marie si se amesteca usor pana gelatina devine lichida. Se lasa gelatina sa se raceasca la temperatura camerei.

- Se pregatesc frisca si iaurtul. Frisca se mixeaza cu zaharul vanilat pana ce paletele mixerului lasa urme in compozitie.
- Gelatina racita se incorporeaza treptat in iaurt, amestecand usor cu ajutorul unei linguri din lemn. Amestecul obtinut se incorporeaza la randul sau in compozitia de frisca.

- Compozitia rezultata se imparte in patru parti egale. In prima parte de crema se incorporeaza bucatele de ananas. Se umple cu aceasta compozitie unul dintre compartimentele cadrului de copt, netezind suprafata. Se incorporeaza merisoarele in a doua parte de crema si se adauga apoi in compozitie cateva coacaze negre intregi.

Se umple cu acest amestec al doilea compartiment al cadrului de copt, netezind cu grija suprafata. In a treia parte de crema se incorporeaza visinele mixate (optional se adauga in compozitie cateva visine mici fara samburi si cateva coacaze rosii intregi).

Amestecul obtinut se distribuie uniform in al treilea compartiment al cadrului de copt si se netezeste suprafata. Se incorporeaza amestecul de capsuni si mure in a patra parte de crema pregatita anterior (optional se adauga in compozitie cateva capsuni, mure mici si zmeura). Cu acest amestec se umple al patrulea compartiment al cadrului de copt, netezind suprafata.

Se decoreaza suprafata desertului dupa preferinte. Se pastreaza la frigider cel putin 6 ore inainte de servire (se desface cadrul de copt si se indeparteaza peretii despartitori numai inainte de servire).

- Se portioneaza dupa preferinta inainte de servire.
Am folosit in locul unei tavi clasice, un cadru pentru copt (care mi-a permis sa pregatesc patru combinatii diferite alaturate). Dimensiunea cadrului am fixat-o la 20 x 24 cm.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu Afine
3
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Vinete umplute
Bucataras.RO

Vinete umplute

  De cum am zarit la piata , micile vinete ca niste butelcute , m-am indragostit de ele :D . Le-am si vazut umplute la...

Vinete umplute
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!