Prajitura cu Crema Mascarpone

Complexitate
redusa
Prajitura cu Crema Mascarpone

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • -300 g faina
  • -200 g unt
  • -150 g zahar
  • -1 ou
  • -2 linguri cacao
  • -1 plic praf de copt
  • -1- 2 plicuri zahar vanilat
  • -1 praf de sare
  • Pentru crema de cocos:
  • -6 albusuri
  • -250 g zahar
  • - 250 g nuca de cocos
  • -1- 2 plicuri zahar vanilat
  • -zeama de la ½ lamaie
  • Pentru crema de ou:
  • -3 galbenusuri
  • -100 g zahar tos
  • -1 budinca de vanilie
  • -1- 2 plicuri zahar vanilat
  • -500 ml lapte rece
  • -coaja rasa de lamaie
  • optional
  • Pentru crema mascarpone:
  • -250 g mascarpone sau Quark
  • -100 g unt
  • -100 g zahar pudra
  • -1- 2 plicuri zahar vanilat
  • Pentru ornat:
  • -ciocolata rasa

Mod de preparare

Pentru foi:
Amestecati toate ingredientele pana la omogenizare, impartiti aluatul in doua si intindeti foi de marimea tavii, direct pe hartie de copt. Transferati prima foaie, cu hartia de copt cu tot in tava si puneti crema de cocos.

Pentru crema de cocos:
Bateti albusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugati treptat zaharul, intercalat cu zeama de lamaie. Incorporati cu grija nuca de cocos, amestecand cu o spatula, de jos in sus. Turnati crema peste prima foaie din tava si nivelati.

Acoperiti cu a doua foaie, prin rasturnare de pe hartie, ajutandu-va de acesta.

Dati la cuptorul preancalzit, pentru circa 20 min, la foc potrivit spre mic sau pana ce foile sunt coapte si crema de cocos ferma.
Scoateti din tava si lasati la racit pe un gratar.

Pentru crema de ou:
Frecati spuma galbenusurile cu zaharul tos si cel vanilat pana ce zaharul este topit. Adaugati praful de budinca si treptat, laptele rece.
Fierbeti pe foc mic, amestecand continuu pana ce crema se ingroasa.
Acoperiti vasul cu folie transparenta si lasati la racit.

Pentru crema mascarpone:
Bateti spuma untul cu zaharul si mascarpone pana obtineti o crema ferma.
Inglobati crema de ou racita si mixati pana obtineti o crema omogena.
Turnati peste blatul racit, nivelati si presarati cu ciocolata rasa.
Dati la rece pentru cel putin 4 ore sau pana ce foile se inmoaie.

Serviti rece, portionata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Desert piersicute
Bucataras.RO

Desert piersicute

 Piersicutele intotdeauna apreciate  pe masa de sarbatoare.  

Desert piersicute
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola