Prajitura Cu Crema De Ness

Complexitate
ridicata
Prajitura Cu Crema De Ness

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un praf de copt
  • Crema nr 1:
  • 5 galbenusuri
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 1 lingura faina
  • 12 linguri zahar
  • 1,5l lapte dulce fiert
  • 1 lingura esenta vanilie
  • Crema nr 2:
  • 5 albusuri
  • 18 linguri zahar
  • 3 lingurite cu varf ness (pulbere)
  • Pentru decor:
  • ciocolata rasa
  • nucu sau alune prajite

Mod de preparare

Blatul:
Se bat albusurile (spuma tare) cu zaharul.
Galbenusurile se amesteca cu coaja de lamaie si uleiul.
Se amesteca compozitia de galbenus in cea de albus, se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt (cu grija sa nu cada albusurile).

Se pune hartie de copt intr-o tava (36/36cm), se toarna aluatul si se coace la foc mic aprox. 20min.

Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se racoreasca in bucatarie.

Intre timp, pregatiti crema nr. 1, astfel:
Amestecati faina cu praful de budinca si turnati usor laptele rece. Amestecati pana obtineti o compozitie fara cocoloase.
Amestecati galbenusurile cu zaharul si turnati amestecul de lapte.
Fierbeti pe baie de aburi pana se ingroasa bine (aprox. 20min. ), apoi lasati sa se racoreasca.
Presati cu o lingura, untul de peretii unui castron, ca sa iasa apa (altfel riscati sa se taie crema).
Amestecati crema de vanilie (inca calda! ) cu untul si cu esenta de vanilie.

Taiati marginile blatului si puneti deasupra crema cat timp este calda. Asa se va intinde mai usor si se va lipi de blat. Dati totul de-oparte.

De-acum, preagatiti crema nr. 2, astfel:
Bateti spuma tare, albusurile (care v-au ramas de la crema nr. 1) cu 7linguri de zahar. Adaugati ness-ul si bateti pana se omogenizeaza. Dati de-oparte.

Intr-o craticioara cu coada (1l), puneti pe foc mic, 11 linguri de zahar si o lingura de apa, sa se caramelizeze. Cand tot zaharul a devenit lichid, turnati-l fir in compozitia de albus si amestecati energic cu o lingura de lemn. Compozitia aceasta isi mareste volumul de aceea trebuie sa folositi un castron mare (minim 3l). Daca zaharul se raceste, mai puneti-l pe foc mic cateva minute. Este esential ca temperatura zaharului caramelizat, sa fie foarte mare. Este bine daca va toarna altcineva zaharul, ca sa puteti amesteca energic. Atentie sa nu va frigeti! Trebuie sa lucrati repede pentru ca sa nu se formeze bucati mari de zahar caramel racit in crema. Crema este reusita daca are aspect omogen si bucati foarte fine crocante de zahar. Cat timp aceasta crema este calda, turnati-o peste prajitura si repartizati-o uniform cu ajutorul unei furculite. Lucrati repede deoarece daca se raceste, este cam greu sa o mai intindeti uniform.
Puneti deasupra ciocolata rasa, nuci sau alune prajite sau si unele si celelalte.

Dati prajitura la rece 3-4 ore (sau mai bine pana a 2-a zi).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu Afine
3
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Prajitura cu malai si branza
Bucataras.RO

Prajitura cu malai si branza

O prăjitură fix pe gustul meu! Am combinat brânza proaspătă cu brânza telemea, bine, nu foarte multă...

Prajitura cu malai si branza
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!