Prajitura cu Crema Caramel

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu Crema Caramel

Ingrediente

  • Blat:
  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 oua
  • 150 g faina
  • 1 plic praf de copt sau o lingurita bicarbonat alimentar
  • esenta de vanilie
  • Crema
  • 200 g zahar
  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • 150 g unt
  • Sirop pentru insiropat:
  • O sticluta esenta de rom
  • 2 linguri zahar
  • 200 ml apa

Mod de preparare

Preparare blat:
Se freaca untul spuma, se adauga zaharul treptat, zaharul vanilat, esenta de vanilie si galbenusurile pe rand. Dupa ce se obtine ca o crema se incorporeaza faina si praful de copt. La sfarsit se adauga albusurile batute spuma tare (in albusuri se pune putina sare inainte de a se bate). Se amesteca delicat de sus in jos, iar la sfarsit se pune compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se lasa la cuptor cam 35 minutre.

Prepararea cremei:
Pentru crema se pune zaharul intr-o craticioara si se topeste la foc mic, pana se caramelizeaza. Separat se amesteca oul, faina, si laptele si se toarna peste zaharul caramelizat. Se fierbe pana se ingroasa, apoi se lasa la racit. Dupa racire, se amesteca cu untul pana se obtine o compozitie cremoasa.

Dupa ce blatul s-a racit se taie in doua, pe orizontala si se insiropeaza cu siropul (toate ingredientele de la sirop se amesteca). Peste se pune un strat subtire de crema, peste aceasta blatul doi care se insiropeaza la randul lui si iar crema.

Deasupra am ornat cu nuca de cocos, dar se poate orna si cu ciocolata rasa. Se lasa la rece aproximativ o ora.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Desert prajitura cu nuci si crema caramel
Bucataras.RO

Desert prajitura cu nuci si crema caramel

Am achiziționat o cutie mare de lapte condensat caramelizat și am zis că ar fi păcat să nu pregătesc ceva bun cu ea....

Desert prajitura cu nuci si crema caramel
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola