Prajitura cu ciocolata si cocos

Portii
20
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu ciocolata si cocos

Ingrediente

  • 6 oua
  • 150 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 100 gr unt
  • 1/2 plic praf de copt
  • 300 ml lapte
  • 80 gr zahar
  • 50 gr gris
  • 100 gr cocos
  • 80 gr unt
  • 100 g ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Topim ciocolata neagra impreuna cu cele 100 g de unt. Lasam sa se racoreasca. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul.
Frecam putin galbenusurile apoi adaugam ciocolata topita cu untul. Adaugam si albusurile spuma peste galbenusuri si la final faina amestecata cu praful de copt.
Punem compozitia intr-o tava cu hartie de copt si introducem tava in cuptorul incins pentru 35-40 de minute. Facem si testul cu scobitoarea. Lasam blatul sa se raceasca.
Pentru crema amestecam intr-un vas zaharul cu grisul si adaugam treptat laptele amestecand sa nu se faca cocoloase. Punem vasul pe foc si cand incepe sa se ingroase, adaugam si cele 80 g de unt si nuca de cocos. Lasam sa mai dea cateva clocote amestecand continuu.
Peste blatul rece, punem crema calduta. Peste crema distribuim o ciocolata cu lapte topita cu cateva linguri de lapte sau frisca lichida sau smantana pentru frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Bocceluţe din cotlet de porc umplute cu cârnaţi
Bucataras.RO

Bocceluţe din cotlet de porc umplute cu cârnaţi

Ideea am preluat-o de la Sara&Mike,foarte mult mi-au plăcut ,mai ales că e o reţetă simplă ,iar pentru umplutură se pot...

Bocceluţe din cotlet de porc umplute cu cârnaţi
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola