Prajitura cu castane,krant si frisca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu castane,krant si frisca

Ingrediente

  • blat;5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 150 ml margarina lichida Unirea
  • un praf de sare
  • blat nuci;200 g zahar
  • 50 ml apa
  • 150 g miez de nuca maruntit
  • un ou
  • 50 g margarina sau unt
  • crema;200 ml frisca lichida
  • 200 g piure de castane
  • 3 lingurite de pudra de roscove
  • un plic de gelatina (10 g)
  • decor ;frisca
  • pudra de roscove
  • si miez de nuca

Mod de preparare

1.Se prepara blatul alb,mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul,pana se intaresc.Galbenusurile se mixeaza cu margarina lichida apoi se incorporeaza in albusurile batute.Se incorporeaza si faina si se da la copt in tava tapetata cu hartie pentru copt,cca 20 min,la foc -potrivit.Se desprinde blatul de pe hartie si se taie in 2 jumatati egale
2.Se prepara crema mixand frisca lichida pana se intareste apoi se amesteca cu piureul de castane in care am adaugat pudra de roscove.Se adauga si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin.
Se aseaza in tava mai mica prima jumatate de blat,turnam crema,se aseaza deasupra a 2a jumatate de blat,se preseaza usor si se da la rece cateva minute
3.Se prepara blatul din nuca dand in cateva clocote apa cu zaharul pana se formeaza un sirop gros,cafeniu apoi adaugam si miezul de nuca si amestecam bine.Dam craticioara de pe foc si adaugam oul batut,amestecand continuu si la fel adaugam si margarina ,amestecam continuu pana la o omogenizare perfecta.
Se scoate tava din frigider,turnam deasupra caramelul de nuci fierbinte si nivelam cu o spatula.Se da la frigider cel putin 2 ore.Se taie in forma dorita si se decoreaza cu frisca,praf de roscove si miez de nuca.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Miere de papadie
Bucataras.RO

Miere de papadie

"Papadia este o planta medicinala folositoare pentru tratamentul afectiunilor hepatice si biliare. Are un efect...

Miere de papadie
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!