Prajitura cu Capsuni si Cirese

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu Capsuni si Cirese

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua;
  • un praf de sare;
  • 6 linguri zahar;
  • 3 linguri ulei;
  • esenta de vanilie;
  • 5 linguri faina (180 g) ;
  • o lingurita de praf de copt (3 g) ;
  • 100 g cirese fara samburi + o lingura zahar;
  • 100 g capsuni Sirop:
  • doua linguri zahar;
  • 250 ml apa Crema:
  • 75 g ciocolata alba;
  • 300 ml frisca lichida indulcita (tinuta la frigider) Jeleu:
  • 350 g capsuni;
  • 4 linguri zahar;
  • 5 g gelatina;
  • 50 ml apa rece Decor:
  • cateva capsuni si cirese Diametru tava: 22 cm

Mod de preparare

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Blat:

Ciresele fara samburi se amesteca cu o lingura de zahar.

Capsunile se spala si li se indeparteaza coditele, apoi se taie in jumatati sau sferturi.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se pun faina (treptat) si praful de copt si se amesteca aluatul de jos in sus, usor, cu o spatula de silicon. Se adauga fructele si se incorporeaza in aluat. Compozitia se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand se rumeneste frumos. Se scoate blatul din cuptor si se lasa sa se racoreasca.

Sirop:

Se caramelizeaza zaharul, mestecand continuu, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Dupa aceea, se lasa sa se raceasca.

Crema:

Se rupe ciocolata in bucatele, se pune intr-un craticior, apoi se adauga frisca lichida. Se pune craticiorul la foc si se amesteca ingredientele pana cand se topeste toata ciocolata. Se transfera compozitia intr-un vas de plastic, se lasa sa ajunga la temperatura camerei, apoi se introduce la congelator pentru 15-20 de minute. Dupa acest timp, se scoate vasul din congelator si se mixeaza compozitia, adaugand si restul de frisca rece.

Jeleu:

Capsunile se spala si li se indeparteaza coditele, apoi se fierb impreuna cu zaharul pana cand incep sa se prinda de vas. Se lasa sa se racoreasca, dupa care se maruntesc la robotul de bucatarie.

Se pune o cratita cu apa la foc.

Se hidrateaza gelatina cu apa rece intr-un castron, iar dupa ce se solidifica, se pune castronul in apa calda pana cand se dizolva. Gelatina se amesteca apoi cu jeleul de capsuni.

Asamblare:

Peste blatul rece se toarna siropul rece. Se adauga crema cu ciocolata alba, apoi se pun cirese (spalate si cu samburele scos) pe marginea prajiturii. Se taie cateva capsuni in bucati mici si se pun peste restul cremei, apoi se adauga jeleul de capsuni. In mijloc se formeaza o floare din jumatati de capsuni, apoi se mai adauga 6 cirese cu tot cu codita de jur-imprejurul florii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Parteneri
Desert chec zebra cu portocale
Bucataras.RO

Desert chec zebra cu portocale

Daca iti e pofta de un desert cu arome de fructe, am eu o solutie si rapida si gustoasa: Chec zebra cu portocale sau chec...

Desert chec zebra cu portocale
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola