Prajitura cu Blaturi de Bezea, Crema si Glazura

Complexitate
ridicata
Prajitura cu Blaturi de Bezea, Crema si Glazura

Ingrediente

  • Blat 1
  • -6 albusuri
  • -1 varf lingurita sare
  • -8 linguri zahar pudra
  • -1 lingurita zeama de lamaie
  • -3 plicuri zahar vanilat
  • -3 linguri faina
  • -½ plic praf de copt (de preferat cu sofran)
  • -100 g nuca de cocos (de preferat colorata, optional)
  • -1 foaie napolitana
  • Blat 2
  • -6 albusuri
  • -1 varf lingurita sare
  • -8 linguri zahar pudra
  • -1 lingurita zeama de lamaie
  • -3 plicuri zahar vanilat
  • -3 linguri faina
  • -½ plic praf de copt (de preferat cu sofran) -100 g nuca macinata
  • -1 foaie napolitana
  • Crema
  • -6 galbenusuri
  • -6 linguri zahar
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -½ lingurita sare
  • -12 linguri faina
  • -1200 ml lapte
  • -100 g unt taiat bucatele
  • -2 lingurite esenta de vanilie
  • -300 g mascarpone
  • Ganache de ciocolata
  • -250 ml smantana pentru frisca
  • -245 g ciocolata rasa, minim 54 % cacao
  • Pentru ornat
  • -50 g ciocolata amaruie, rasa

Mod de preparare

Blaturi (separat pentru fiecare)
Mixati albusurile cu sare pana devin spumoase.
Adaugati treptat cate 1 lingura din ½ cantitate de zahar, mixand energic.
Incepeti sa picurati zeama de lamaie (ajuta la intarirea bezelei) si sa puneti pe rand restul de zahar, zaharul vanilat, mixand in continuare pana obtineti o bezea tare si lucioasa.
Inglobati faina cernuta impreuna cu praful de copt, iar la final nuca de cocos (pentru blatul 1), respectiv nuca macinata (pentru blatul 2).
Alegeti o tava care sa aiba aproximativ dimensiunile foii de napolitana (25x36 cm) si tapetati-o cu hartie de copt.
Puneti foaia de napolitana in tava si intindeti compozitia blatului 1.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 35- 40 min, la 180 grade sau pana ce blatul este copt si trece testul cu scobitoarea.
Scoateti pe un gratar si lasati la racit.

Procedati identic pentru blatul 2.

Crema
Intr-un vas, amestecati galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, sarea si faina, apoi diluati cu putin lapte rece.
Turnati cate putin si in fir subtire restul de lapte fierbinte, omogenizand de fiecare data.
Puneti vasul pe foc mic si lasati pana ce crema se ingroasa, amestecand continuu.
Dati deoparte, inglobati untul si esenta, acoperiti suprafata cremei cu o folie si lasati la racit.
Adaugati mascarpone si mixati bine.
Impartiti crema in doua.
Puneti o parte peste foaia de napolitana a blatului 1, iar restul peste foaia de napolitana a blatului 2.

Ganache de ciocolata
Puneti la bain-marie smantana pentru frisca si ciocolata rasa.
Incalziti la bain- marie sau la foc mic pana se topeste ciocolata, amestecand continuu.
Luati vasul de pe foc si bateti compozitia pana devine omogena si fina.
Lasati sa se raceasca.

* Daca este prea lichida, dati la frigider pana ajunge la densitatea dorita.

Intindeti ganache-ul peste prajitura si ornati presarand ciocolata amaruie, rasa.
Pastrati la frigider.

Prajitura se portioneaza foarte bine a doua zi.
Optional, blaturile pot fi insiropate usor, dar fara ca siropul sa ajunga la foaia de napolitana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Cheesecake cu pere
Bucataras.RO

Cheesecake cu pere

Nu stiu daca v-am mai zis cat de mult ador prajiturile cu branza. :)

Cheesecake cu pere
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!