Prajitura cu blat fraged si crema de cocos

Portii
6
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu blat fraged si crema de cocos

Ingrediente

  • (3 blaturi rotunde diam=22 cm);
  • un pachet de margarina,
  • 200 g amidon de porumb,
  • 250 g faina,un ou+3 galbenusuri,
  • 3 pliculete de zahar vanilat,
  • 150 g zahar
  • crema;100 g ciocolata alba,
  • 100 ml frisca lichida,
  • 5 linguri de lapte praf,
  • 100 g nuca de cocos deshidratata
  • decor;margine;inimioare umplute cu crema de cocos,
  • o lingura de nuca de cocos deshidratata
  • cateva tablete de ciocolata alba ,topite

Mod de preparare

Se mixeaza margarina moale ,la temperatura camerei cu zaharul si zaharul vanilat,cu oul si galbenusurile adaugate cate unul dupa ce,cel dinainte a fost incorporat.
Se amesteca faina si amidonul apoi se toarna in amestec si se mixeaza pana la omogenizarea perfecta.Se da la rece 30 minute apoi se imparte in 3 bucati egale care se intind in foi rotunde,intre 2 folii de plastic,diametrul foii fiind egal cu cel al tavii circulare cu inel detasabil.Se mai dau foile intinse si decupate cu forma detasabila inca 30 minute la frigider sau chiar congelator.Se incinge cuptorul si se coc foile rotunde in tava tapetata cu hartie pentru copt,in cuptotul incins cca 5 minute la foc iute si apoi la temperatura medie.Din marginile decupate ramase ,facem bilute mici care se coc pe langa foi,in tava si cu care vom decora prajitura.Se dezlipesc de pe hartie cu grija,sunt foarte fragede,cat sunt inca fierbinti,ajutandu-ne de o paleta.
Se pregateste crema topind ciocolata alba cu frisca lichida la bain marin apoi se adauga laptele praf amestecand continuu pana se dizolva si la urma adaugam nuca deshidratata de cocos,pastrand o lingura pentru decor.
Se aseaza in forma circulara ,cu grija prima foaie,ungem deasupra cu crema de cocos,tapetam marginea formei cu inimioare de ciocolata apoi venim deasupra cu a 2 a foaie,ungem iar cu crema si deasupra asezam ultima foaie,presam usor cu mana.Turnam deasupra ciocolata alba topita,decoram cu bilutele coapte,date prin ciocolata si presaram deasupra nuca de cocos.Se lasa la rece o ora apoi se poate taia.Este o prajitura cu blat fraged si sfaramicios,aromata de nuca de cocos si este potrivita pentru un delicios desert in familie!!
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta
Prajitura Cu Mere

Prajitura Cu Mere

Prajitura Cu Mere
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
3
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Chec de Post
4
Dulciuri

Chec de Post

Chec de Post
Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
5
Dulciuri

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
Parteneri
Chiftele de porc cu cartof si susan
Bucataras.RO

Chiftele de porc cu cartof si susan

Chiftele de porc cu cartof si susan
Lasagna vegetariana
Culinar.RO

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe