Prajitura cu Blat de Bezea

Complexitate
redusa
Prajitura cu Blat de Bezea

Ingrediente

  • Foi:
  • -4 albusuri
  • -1 praf de sare
  • -200 g zahar
  • -1 lingura cacao, cernuta
  • -200 g nuca macinata
  • -50 g nuca prajita, tocata grosier
  • Crema:
  • -6 galbenusuri
  • -300 g zahar
  • -300 g unt, moale
  • -2 linguri cacao, cernuta
  • -1 lingura ness
  • -1 lingura esenta de vanilie
  • Pentru ornat:
  • nuca, tocata grosier / nuca macinata si / sau nuci caramelizate (optional)

Mod de preparare

Foi:
Bateti spuma tare albusurile impreuna cu un praf de sare pana obtineti creste moi.

Adaugati zaharul in mai multe transe si bateti in continuare de fiecare data pana ce zaharul este complet dizolvat si pana obtineti o bezea lucioasa si care formeaza creste tari.

La sfarsit, inglobati cacao cernuta, nuca macinata si cea tocata grosier, amestecand usor cu o spatula, prin rasturnare de jos in sus, in asa fel incat bezeaua sa nu "cada".

Impartiti cantitatea in 3 parti egale si coaceti pe rand 3 foi:
- intindeti fiecare parte pe hartia de copt ce tapeteaza dosul tavii (28x20 cm);
- dati la cuptorul preancalzit pentru cca 20 min, la 150 grade sau pana ce foaia de bezea este coapta, are suprafata bine uscata si incepe sa se rumeneasca usor de jur imprejur.

Scoateti tava din cuptor, rasturnati foaia de bezea si indepartati imediat hartia de copt (daca foile sunt uscate bine, hartia de copt se scoate cu multa usurinta).

Lasati-le la racit, fara sa le suprapuneti.

Crema:
Puneti la bain-marie galbenusurile impreuna cu zaharul, untul, cacao cernuta, ness-ul, esenta de vanilie si fierbeti pana se ingroasa, amestecand continuu.

Dati deoparte si lasati crema sa se racoreasca putin.

Impartiti in 3 parti egale si cat este calduta, ungeti cu crema fiecare foaie de bezea. Suprapuneti foile cu crema intre ele.

Lasati prajitura in asteptare pana a doua zi, in loc racoros.
* Pana a doua zi, stratul superior de crema se va zvanta si va forma pe suprafata prajiturii o glazura lucioasa.

Optional, puteti orna prajitura cu nuca, tocata grosier / nuca macinata si / sau nuci caramelizate, presarata peste ultimul strat de crema, cat timp aceasta este umeda (cand o montati).

Taiati in bucatele mici si serviti doar a doua zi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
4
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Desert cornulete cu gem de prune si nuca
Bucataras.RO

Desert cornulete cu gem de prune si nuca

Sunt niste cornulete delicioase care se topesc in gura! "Bunatati pentru Craciun"

Desert cornulete cu gem de prune si nuca
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola