Prajitura cu biscuiti si jeleu de macese

Portii
12
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu biscuiti si jeleu de macese

Ingrediente

  • ;(forma diametrul 22 cm);200 g biscuiti,125 g unt sau margarina,200 g miez de nuca prajit si maruntit,3-4 linguri compot de ananas
  • umplutura;200 ml frisca lichida,3 linguri gem de macese,jumatate din cantitatea bucati mici de ananas, scurse bine de compot(compot ananas bucati 400g) ,un plic de gelatina (10g)
  • jeleul;Zeama scursa de compot de ananas,3 linguri gem de macese,un plic jelee tort
  • decor;bomboane de ciocolata

Mod de preparare

Biscuitii maruntiti la robot se amesteca cu untul topit,sucul de compot si miezul de nuca prajit si maruntit.Se intinde amestecul de biscuiti in forma de tort cu inel detasabil,se preseaza cu dosul unei linguri intr-un strat uniform.Pe marginea formei,deasupra blatului de biscuiti,decoram cu bomboane de ciocolata.
Se mixeaza frisca pana se intareste,se amesteca cu gemul de macese si fructele scurse bine de suc.se adauga gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin si adaugata in fir subtire in crema.Se toarna totul dasupra biscuitilor,se niveleaza si se lasa la rece 3 ore sau cel mai bine de seara pana a 2 a zi.
Se prepara jeleul amestecand restul de suc ramas de la compotul de ananas cu 3 linguri de gem si pliculetul de tort gelle.Se pu la fiert amestecand continuu,pana la primul clocot apoi se toarna deasupra prajiturii,de la centrul ei spre margini.Se lasa la rece cca 30 minute dupa care se poate portiona.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Desert clatite
Bucataras.RO

Desert clatite

Cine poate refuza clatite?

Desert clatite
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola