Prajitura Cremoasa cu Mere

Complexitate
redusa
Prajitura Cremoasa cu Mere

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • o cana de zahar
  • o cana de faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 linguri de ulei
  • 1 ½ kg de mere
  • o lingurita scortisoara
  • un varf de cutit sare
  • Pentru crema:
  • 500 ml de lapte
  • 2 plicuri budinca cu gust de frisca
  • 250 gr de margarina
  • 15 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Preparare blat:
Merele se spala bine, dupa care se da pe razatoare impreuna cu coaja. Acestea se da pe partea mai mare, cea pe care se feliaza. Feliile de mere se aseaza intr-o tava tapetata cu foaie de copt. Deasupra se presara cateva linguri de zahar in functie de cat de dulci sunt merele. Tot acum se presara si scortisoara.

Albusurile se bat spuma cu sarea, zaharul vanilat si cu zaharul. Acestea se amesteca bine cu mixerul sau cu telul pana ce se dizolva zaharul. Separat galbenusurile se amesteca cu uleiul, iar dupa ce s-au incorporat bine se adauga treptat peste albusuri. Acum nu se mai amesteca cu mixerul, ci se foloseste o spatula de lemn sau silicon. Atentie: Se amesteca de sus in jos!!!

Faina se amesteca cu praful copt si se incorporeaza si aceasta in compozitie treptat, amestecand de jos in sus. Cand aluatul este gata se adauga peste mere si se pune in cuptorul preincalzit, lasandu–se sa se coaca la foc potrivit pana ce prajitura trece testul scobitoarei. Cand este gata se scoate si se lasa la racit.

Preparare crema:
Praful de budinca se amesteca bine cu zaharul vanilat, zaharul si cu 10 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert, cand acesta incepe sa fiarba se adauga budinca dizolvata bine. Se amesteca continuu in budinca pentru a nu se lipii! Compozitia se lasa pe foc pana ce se ingroasa, dupa care se lasa sa se raceasca putin.

Cand aceasta s-a racit aproximativ la temperatura camerei se adauga margarina si se incorporeaza bine cu ajutorul mixerului. Crema astfel obtinuta se da rece pana ce blatul se raceste.

Blatul se intoarce invers pe o tava, in asa fel incat merele vor fi deasupra. Se da jos foaia de copt, dupa care se pune crema si se da la rece pentru aproximativ 2 ore.
Cand s-a racit se potioneaza dupa gustul fiecaruia.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Bulzul Godina
Bucataras.RO

Bulzul Godina

Nu ascund faptul ca am fost extrem de entuziasmata de aceasta provocare, acest concurs. Mie mi se pare de senzatie, in...

Bulzul Godina
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!