Prajitura ciocolatoasa cu visine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura ciocolatoasa cu visine

Ingrediente

  • Pentru blat ne sunt necesare:
  • o ciocolata cu lapte (de buna calitate)
  • 50 gr cacao olandeza
  • 150 ml lapte proaspat
  • 3 cescute cu faina
  • 2 cescute cu zahar tos
  • 4 oua (de curte)
  • 30 ml ulei
  • un pliculet cu praf de copt
  • 200 gr visine coapte (fara samburi)
  • coaja rasa de lamaie si/sau portocala
  • esente dupa gust: rom, vanilie, zahar vanilat
  • Pentru crema ne sunt necesare:
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 gr unt (de calitate)
  • o ciocolata alba aerata
  • 2 linguri cu cacao olandeza
  • Optional: ornamente de ciocolata

Mod de preparare

Cele 4 oua le-am batut spuma impreuna cu zaharul (inclusiv cel vanilat) si cu esentele de rom si vanilie. Am adaugat faina cernuta si praful de copt si am omogenizat totul.

Separat, am folosit lapte proaspat, drept urmare l-am fiert inainte.

L-am lasat sa se raceasca usor, dupa care am adaugat ciocolata neagra, amestecand continuu pana ce s-a topit complet.

Compozitia astfel obtinuta, am turnat-o peste ouale batute spuma.

Am presarat coaja de lamaie si/sau portocala si cacaoa pudra, amestecand pana la incorporarea completa.

Am uns apoi vasul cooker-ului cu un cub de unt si am turnat compozitia.

Am adaugat visinele (curatate de samburi) si am selectat din MENU functia de coacere , BAKE, la o temperatura de 150 de grade, pentru 30 de minute.

Intre timp am pregatit crema:

Punem frisca lichida intr-o craticioara, la foc potrivit, adaugam untul si ciocolata alba, rupta in bucatele mici. Dupa topirea completa a ciocolatei, adaugam cacaoa si amestecam continuu pana la omogenizarea completa. Se pastreaza la rece.

Dupa coacerea si racirea completa a blatului, se adauga crema de ciocolata si se presara ornamentele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Pizza cu somon
Bucataras.RO

Pizza cu somon

Pizza cu somon
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!