Prajitura `Capsunica`

Complexitate
redusa
Prajitura `Capsunica`

Ingrediente

  • piscoturi-un pachet
  • frisca- 500ml
  • oua 3 buc
  • zahar 300gr
  • gelatina 10 gr
  • crema de branza 500gr
  • esenta vanilie
  • capsuni 500gr
  • Sirop
  • zahar 300gr
  • 300ml apa

Mod de preparare

Preparare crema
Ouale si zaharul batute bine se pun la fiert intr-un ceaunel pana incep sa fiarba. Gelatina se pune si ia la hidratat in 100ml apa rece dupa care se adauga peste amestecul de ou si zahar cat inca este cald. Batem frisca bine peste ia adaugam crema de branza, esenta de vanilie si compozitia de ou si gelatina.

Intre timp am preparat si siropul astfel: 150 gr de zahar se caramelizeaza, apoi adaugam apa si restul de zahar si se fierbe. (nu am pus arome in sirop fiindca acopeream gustul de caramel).

Piscoturile le trecem scurt prin siropul racit si le asezam una langa alta formand un postament. Punem 1/2 din crema si continuam cu restul de piscoturi. Deasupra se adauga ultimul strat de crema si se orneaza cu capsuni.

Inainte de a fi servita se tine cam 5 ore la frigider.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Painici umplute cu dulceata de gutui și branza dulce
Bucataras.RO

Painici umplute cu dulceata de gutui și branza dulce

Am trecut si la nivelul doi, pâinici dulci ;)

Painici umplute cu dulceata de gutui și branza dulce
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!