Prajitura Budapesta

Portii
16
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura Budapesta

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foile negre:
  • -150 gr unt, grasime 80%
  • -3 linguri lapte dulce
  • -100 gr zahar
  • -1 ou
  • -1 plic praf de copt
  • -50 gr cacao
  • -faina de grau cat cuprinde sa iasa un aluat suficient de tare
  • Ingrediente pentru foaia galbena:
  • -4 linguri zahar
  • -4 linguri faina de grau
  • -4 oua
  • -6 linguri lapte dulce
  • -1 esenta de rom
  • -1 plic praf de copt
  • Ingrediente pentru crema:
  • -700 ml lapte dulce gata fiert si racit
  • -3 linguri faina de grau
  • -1 super esenta de vanilie
  • -100 gr unt
  • -200 gr zahar
  • Ingrediente pentru glazura:
  • -100 gr unt
  • -4 linguri zahar
  • -2 linguri cacao
  • -2 linguri apa

Mod de preparare

Mod de preparare pentru foile negre:
Intr-o craticioara se pune untul, zaharul, laptele si se topesc pe bain marie, asa cam cat sa ajunga la temperatura camerei, apoi se toarna intr-un vas in care s-a pus faina de grau in amestec cu praful de copt si cacaua.

Se mai adauga un ou si se face un aluat suficient de tare. Se imparte aluatul in doua si se fac doua foi care se coc pe dosul tavii. Eu am pus hartie cerata cat tava, am intins aluatul direct pe hartie, am tras foaia pe dosul tavii si am dat tava la cuptor. Se coace la foc potrivit maxim 15 minute, se poate verifica rupand o bucatica dintr-un colt si daca este dura, este semn ca foaia este gata. Se pun foile pe masa de lucru cu tot cu hartia de sub ele.
Mod de preparare pentru foaia galbena:
Se pune la mixat ouale cu zaharul, se adauga faina in amestec cu praful de copt, laptele dulce, esenta de rom si se mixeaza foarte bine, dupa care se toarna in tava in care s-a pus hartie cerata, apoi se da tava la cuptor pentru circa 20 minute, la foc potrivit. Se scoate foaia din tava cu tot cu hartie si se pune pe masa de lucru.
Mod de preparare pentru crema:
Se pune laptele dulce intr-o craticioara, se adauga faina de grau, zaharul si se mixeaza pana se omogenizeaza, apoi se pune la foc mic si se fierbe pana se obtine o crema densa, dupa care se opreste focul, se adauga untul, esenta, amestecand usor pana la omogenizare.
Se pune pe masa de lucru o foaie neagra, peste foaie se toarna usor jumatate din crema, se pune peste crema foaia galbena, se toarna cealalta jumatate de crema si se pune ultima foaie neagra.
Mod de preparare pentru glazura:
Intr-o craticioara se pune untul, zaharul, cacao, 2 linguri apa si se fierb la foc mic pana cand apar bule deasupra, se opreste focul si se toarna glazura peste prajitura. Se da la rece si se taie cand se intareste, eu am taiat si cand inca era calduta sa vad daca merge si a mers, asta inseamna ca prajitura a iesit asa cum trebuie.

Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita
Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Biscuiti prajiti-Banane prajite
2
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Prajitura Tuguiet
4
Dulciuri

Prajitura Tuguiet

Prajitura Tuguiet
Taitei de casa
5
Paste

Taitei de casa

Taitei de casa
Parteneri
Pizza briose
Bucataras.RO

Pizza briose

Pizza briose
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Tort de toamna cu mere si gutui
Gustos.RO

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui