Albinita este una din prajiturile care nu lipseste niciodata de sarbatori, fie Craciunul, fie Pastele.
Foile: Intr-o craticioara se pun untul, zaharul, oul, mierea si laptele. Se pune pe foc mic si se lasa sa se incalzeasca pana se topeste zaharul si totul se omogenizeaza, amestecand continuu. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Faina se amesteca cu praful de copt si bicarbonatul, apoi se incorporeaza in copozitia lichida. Se framanta un aluat omogen care se va imparti in patru.
Fiecare bucata se va intinde intr-o foaie de dimensiunea tavii pe care se va coace (23x33cm). Se unge dosul tavii cu putin unt, apoi cu grija se asaza foaia. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C si se lasa pana incepe sa se rumeneasca pe margini. Se procedeaza la fel cu restul foilor.
Crema: Ouale impreuna cu zaharul pudra vanilat si faina se omogenizeaza bine. Laptele se pune pe foc sa se incalzeasca. In momentul in care incepe sa fiarba, se ia de pe foc si se toarna peste amestecul de oua, amestecand continuu. Se transfera pe foc si se lasa pana se ingroasa ca o budinca. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se omogenizeaza bine si se lasa la racit.
Asamblare prajitura: Se ia o foaie si se asaza pe un planseu. Se unge cu jumatate din crema de vanilie si se asaza o a doua foaie. Se unge cu gemul de prune (e perfect daca e putin acrisor) si se pune peste cea de-a treia foaie. Se unge cu restul de crema de vanilie, iar deasupra se asaza ultima foaie. Se apasa usor peste tot pentru a face priza buna intre ele, apoi se acopera cu o folie alimentara peste noapte pentru a se inmuia foile.
Se presara deasupra zahar pudra si se portioneaza.
Pofta buna!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraOuale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa Un tort super delicios si foarte bun! Nu este dulce, greoi sau gretos. Un tort acrisor si lejer, numai bun pentru...
Desert tort cu crema caramel si mousse de zmeuraIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii