Potcoave cu Gutui

Complexitate
redusa
Potcoave cu Gutui

Ingrediente

  • 1kg faina
  • 1 ou
  • 25 g drojdia proaspata
  • 100 g zahar
  • unt pentru uns foile
  • lapte cat e necesar pt a face un aluat potrivit de tare
  • 2 - 3 gutui
  • zahar dupa gust pt calit gutuile
  • o lingurita rasa de sare
  • arome (vanilie, coaja rasa de lamaie)

Mod de preparare

Se pune drojdia la inmuiat in putin lapte caldut si o lingura de zahar, se pune faina intr-un castron, se adauga sarea, oul apoi drojdia inmuiata, se framanta adaugand lapte caldut pana cand se face un aluat nu foarte tare, ca la orice placinta. Se acopera cu un prosop si se lasa cam 1 ora la crescut, eu am pus ligheanul in cuptorul cu microunde, unde e protejat de curentii de aer.

Se rad gutuile pe razatoarea mare sa adauga zahar dupa gust, cine doreste poate pune si nuci si se pune la calit. Se ia o bucata de aluat (cam cat un mar de mare), se intinde cat mai subtire posibil, se unge foaia cu unt moale, la temperatura camerei, se taie fasii intr-o parte asa ca in foto, se pune o fasie de gutui calite si se face un sul de placinta.

Ca sa fie mai divers, eu le-am taiat in bucati si le-am dat forma de potcoave. Se mai lasa la dospit inca 30-45 minute, intr-un loc cald, inainte de a le baga la cuptorul preincalzit se ung cu unt topit amestecat cu putin zahar, se coc la foc moderat. Cand sant calde, se pudreaza cu zahar praf vaniliat.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Salata Bratara rubinie
Bucataras.RO

Salata Bratara rubinie

De mult timp doream să fac această salată, care m-a încântat cu aspectul său de îndată ce am văzut-o,...

Salata Bratara rubinie
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola