Popover cu Gem de Caise

Complexitate
redusa
Popover cu Gem de Caise

Ingrediente

  • 40 gr unt
  • 70 gr faina
  • 1 lingura cu varf de smantana groasa
  • 2 oua mari
  • 2 linguri de zahar
  • praf de sare
  • 110-120 ml lapte (depinde de faina pe care o folositi)
  • gem de caise
  • zahar praf

Mod de preparare

Cuptorul se preancalzeste la temperatura mare (420 f sau 200 c).
Se alege o tigaie de teflon de 8 in (20 cm) si se topeste untul in ea.

Intr-un vas se amesteca ouale la care se adauga smantana si se omogenizeaza. Apoi se adauga faina cernuta si se omgenizeaza din nou. Apoi adaugam zaharul, amestecam, praful de sare si laptele si omogenizam.

Trebuie sa avem un aluat lichid, aproximativ ca cel de clatite, poate ceva mai gros (sa nu folositi mai mult lapte decat este prevazut in reteta). Din untul topit in tigaie se ia 1-2 lingurite, se adauga in amestecul de faina si ou dupa care se amesteca bine si se toarna peste restul de unt topit care a ramas in tigaie.

Se pune la cuptorul preancalzit si se coace, pe gratarul de sus circa 20 de minute. Daca marginile se coc prea repede ele se imbraca cu folie si se continua coptul pana este si mijlocul copt. In cazut in care untul nu este absorbit de tot, el se poate aduna cu un servetel absorbant.

Se dezlipeste popover-ul de pe peretii tigaii si se pune pe o farfurie. Se unge cu gemul sau crema preferata si se pudreaza cu zahar praf. Se serveste ca si mic dejun sau ca si desert.
Daca doriti un popover cu gust de lamaie se pune in compozitia lui inainte de coacere coaja rasa precum si sucul de la o lamaie.

Se taie felii ca de tort si se serveste cu placere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Guguluf aromat
Bucataras.RO

Guguluf aromat

aveam 5 albusuri ramase stinghere prin frigider, cateva zmeurici la fel de stinghere,chef de bubuleala si pofta de dulce...

Guguluf aromat
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola