Poale-n brau

Portii
20
Timp pregatire
80 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata
Poale-n brau

Ingrediente

  • 2 linguri zahăr,
  • 25 g drojdie proaspătă,
  • 2 ouă,
  • 250 ml lapte călduţ,
  • 50 g unt la temperatura camerei,
  • 1 linguriţă rasă cu sare,
  • 500 g făină (+100g pentru presărat pe masă),
  • aprox 60 ml ulei pentru frământat,
  • pentru crema de brânză:
  • 300 g urdă,
  • 1 lingură smântână,
  • 2 linguri zahăr,
  • 2 linguri zahăr pudră vanilat de casă,
  • 1 ou + 1 albuş,
  • Stafide,
  • Coajă de lămâie,
  • În plus: 1 gălbenuş cu puţin lapte pentru uns.

Mod de preparare

Se fărâmă drojdia şi se dizolvă în puţin lapte călduţ cu zahărul, se adaugă apoi ouăle, restul de lapte, untul şi sare. Se amestecă, adăugând făina până când aluatul devine consistent. Se frământă, adăugând uleiul puţin câte puţin.
Se acoperă cu folie şi se lasă la crescut până îşi dublează volumul (o oră).
Pentru umplutură: se dă urda pe răzătoare, se amestecă împreună un ou şi un albuş bătute înainte într-o ceşcuţă, apoi cu smântâna, zahărul, zahărul pudră vanilat de casă (adică eu mi-l fac în casă dând zahărul la râşniţă până iese fin şi-l amestec cu zahăr Bourbon sau o păstaie de vanilie mărunţită şi ea).
Se împarte aluatul în două părţi, pentru a lucra mai uşor. Se presară făină pe masa de lucru. Se întinde primul aluat în foaie potrivită ca grosime. Se taie pătrate, se adaugă puţină umplutură, se presară stafide şi coajă de lămâie. Se ung marginile cu gălbenuş de ou bătut cu puţin lapte şi se împătureşte, aducând împreună colţurile opuse, lipindu-le tot cu gălbenuş cu lapte, să nu se desfacă la copt. Se ung şi pe deasupra şi se transferă într-o tavă pregătită cu foaie de copt.
Se pregăteşte la fel şi al doilea aluat.
Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu cam 5 minute, ca să se umfle, apoi se dă focul mic, pentru a se coace bine şi înauntru şi se lasă până se rumenesc bine (aprox 20 de minute).
Eu am obţinut 3 tăvi.

Timp de pregătire: 1h 20 min
Timp de coacere: 20-25 min (fiecare tava)
Porţii: 20 de bucăţi

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/01/poale-n-brau.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci
Haiose

Haiose

Haiose
Cele mai apreciate rețete
Salata de boeuf (pentru Craciun)
1
Aperitive

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Salata de boeuf (pentru Craciun)
Piersici
2
Dulciuri

Piersici

Piersici
Braduti dulci
3
Dulciuri

Braduti dulci

Braduti dulci
Prajitura Sau Rulada cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Desert tarta normanda cu mere
Bucataras.RO

Desert tarta normanda cu mere

Pentru că încă mai avem multe mere, odată cu trandafirașii în foietaj am făcut și o tartă normandă cu...

Desert tarta normanda cu mere
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post