Placintele rasucite cu mere si afine

Portii
12
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Placintele rasucite cu mere si afine

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina
  • 100 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 250 ml iaurt
  • 2 oua
  • 7 g drojdie uscata
  • zahar vanilinat
  • Pentru umplutura:
  • 4 mere medii
  • 150 g afine
  • 3-4 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 1 ou si 2-3 lingurite cu lapte pentru uns placintelele

Mod de preparare

Din ingredientele pentru aluat, framantam o coca care nu se lipeste de maini, apoi o lasam la dospit pana isi dubleaza volumul, aproximativ o ora.
Merele, curatate si taiate cubulete, se calesc cu zaharul, se adauga afinele si, cand isi lasa zeama, se ia vasul de pe foc si se presara amidonul. Amestecam pana se ingroasa, ceea ce se va intampla imediat si le lasam la racit. Eu am cam exagerat cu umplutura, dar asa ne place.
Pe blatul de lucru, uns cu ulei, rasturnam aluatul si intindem o foaie dreptunghiulara, cam de 0,5 cm grosime.
Repartizam umplutura racita pe toata suprafata foii, pe care o pliem in trei, pe lungime, obtinand astfel, un sul.
Sulul se taie in felii de 2-3 cm, cu ajutorul unui cutit bine ascutit, fara a apasa, iar fiecare felie se rasuceste si se asaza in tava, tapetata cu hartie de copt.
Se pensuleaza cu galbenus amestecat cu putin lapte si se introduce tava in cuptorul preincalzit, la 200 grade C. Dupa zece minute, reducem temperatura la 180 grade C si le lasam pana se rumenesc frumos.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Salata de andive cu carne de curcan si capere
Bucataras.RO

Salata de andive cu carne de curcan si capere

Sezonul salatelor continuăăă! ;) No, maioneza se poate înlocui cu sos din iaurt ;) P.S. Asta înseamnă o nouă...

Salata de andive cu carne de curcan si capere
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola