Placinta taraneasca cu mere

Portii
20
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Placinta taraneasca cu mere

Ingrediente

  • Aluat:
  • 75 g zahar;
  • 2 plicuri de zahar vanilat;
  • 1 ou;
  • un praf de sare;
  • esenta de vanilie;
  • 200 g smantana;
  • un varf de cutit de bicarbonat de sodiu;
  • 1/2 plic de praf de copt (5 g);
  • faina cat cuprinde (450 g).
  • Umplutura:
  • 1100 g de mere curatate de coaja si seminte;
  • 100 g zahar;
  • 2 linguri gris;
  • 1 lingurita de pudra de scortisoara.
  • Dimensiune tava: 27/37 cm.
  • 100 g unt moale;

Mod de preparare

Se freaca untul moale cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga oul, praful de sare, esenta de vanilie, smantana si bicarbonatul de sodiu si se omogenizeaza. Se pune faina treptat si praful de copt si se framanta pana cand se obtine o coca nelipicioasa. Se lasa la rece pentru cel putin 15 minute.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Merele curatate de coaja si seminte se dau prin razatoarea mare a robotului de bucatarie, dupa care se calesc impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama pe care acestea o lasa.
Se imparte aluatul in doua (eu nu le-am impartit in mod egal, am lasat partea de jos mai groasa, iar cea de sus mai subtire, cu toate ca foaia de sus a fost foarte subtire atunci cand am intins-o, riscand sa o rup sau sa nu mi-ajunga :D), se intinde prima foaie in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, se inteapa din loc in loc cu o furculita, dupa care se presara cele doua linguri de gris. Se intind merele peste foaie si se presara scortisoara peste ele.
Pe masa unsa cu ulei, se intinde cu ajutorul sucitorului a doua foaie, apoi se ruleaza pe el si se pune peste mere. Se inteapa si aceasta foaie, din loc in loc, cu furculita. Se introduce tava la cuptor pana cand placinta se rumeneste frumos. Se poate pudra cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Tort Savarina
Bucataras.RO

Tort Savarina

Motanel e de vina pentru deliciosenia asta dulce si pufoasa :)

Tort Savarina
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola