Placinta Rulata cu Branza Dulce

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Placinta Rulata cu Branza Dulce

Ingrediente

  • 600 gr faina alba
  • 25 gr drojdie
  • 3 oua+1 ou pt uns
  • 250 gr zahar +2 linguri
  • 150 ml lapte caldut
  • 100 ml apa minerala
  • 1 lamaie
  • 300 gr branza dulce de vaca
  • 100 gr stafide
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 100 gr margarina
  • 1 vf cutit de sare

Mod de preparare

Aluatul se prepara astfel: se cerne faina intr-un vas adanc. Facem loc la mijloc unde punem drojdia inmuiata cu 2 linguri de zahar si 100 ml din laptele caldut, dupa care lasam o jumatate de ora la crescut.

Adaugam 2 oua, 150 gr zahar, sarea si coaja rasa de lamaie si incepem sa framantam adaugand cate putin lapte caldut si apa minerala pana cand se dezlipeste aluatul de pe mana. La urma adaugam margarina topita si framantam.

Lasam la crescut acoperit cu un prosop pana aluatul isi dubleaza volumul. Pregatim umplutura: se amesteca branza de vaca, cu 100 gr zahar, 1 ou, stafidele, coaja de lamaie, esenta de vanilie, zahar vanilat si putina zeama de lamaie.

Dupa ce aluatul a crescut se ia, se intinde cu sucitorul pe o masa unsa cu ulei, se pune umplutura de branza si se ruleaza. Se face forma unui melc, se unge cu galbenus de ou si se da la cuptor circa 40-45 de minute la foc mediu. Cand este gata se scoate si se unge cu apa cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Orez cu lapte  fisticos
Bucataras.RO

Orez cu lapte fisticos

Un orez cu lapte absolut delicios si plin de arome. Si pentru ca l-am facut la Crock-Pot slow cooker nu am avut grija lui. Ma...

Orez cu lapte fisticos
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!