Placinta Rapida

Complexitate
redusa
Placinta Rapida

Ingrediente

  • -7 - 8 oua
  • -1 kg iaurt gros
  • -250 - 300 g zahar brun
  • -1 pachet foi de placinte
  • -2-3 pliculete zahar vanilat
  • -coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • -250 g stafide
  • -rom sau esenta de rom
  • -zahar pudra pentru ornat, optional

Mod de preparare

Puneti stafidele la inmuiat in rom sau apa cu esenta de rom, circa 1 ora.

Bateti galbenusurile cu 1/2 zahar brun pana devin spumoase, se albesc, iar zaharul s-a topit si albusurile spuma tare cu cealalta 1/2 din cantitatea de zaharul brun.

Separat, amestecati iaurtul, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie, inglobati galbenusurile frecate, apoi, intai 1/3 din cantitatea de albusuri batute si la urma, restul, amestecand cu o spatula, foarte usor, prin rasturnare de jos in sus.

Tapetati cu hartie de copt o tava mare de aragaz, in care asezati unele peste altele, fara sa le ungeti, 2-3- 4 foi de placinta, imbracand si marginile tavii. Turnati 2- 3 polonice din umplutura, astfel incat dupa ce nivelati sa aveti cam de un deget grosime si presarati stafide bine scurse.

Puneti alte 2- 3 foi de placinta care sa acopere numai umplutura, un alt strat de umplutura, tot de un deget grosime, stafide. Continuati straturile, pana terminati ingredientele, tinand cont ca ultimul strat trebuie sa fie de umplutura peste care presarati generos stafide.

Dati tava la cuptorul preincalzit, pentru circa 40- 50 min, la 170- 180 grade sau pana ce prajitura este coapta, stratul de deasupra ferm si frumos rumenit.

Lasati la racit pe un gratar, pudrati cu zahar praf (optional), portionati si serviti cu pofta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Pasca cu smantana
Bucataras.RO

Pasca cu smantana

Stiu ca unii o sa ziceti ca este cam tarziu sa postez reteta de pasca acum , dar eu stiu ca se face pana la Inaltare asa ca...

Pasca cu smantana
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola