Se toarna apa fierbinte cu uleiul intr-un castron. Faina se amesteca cu praful de copt zaharul si sarea, apoi se adauga peste apa si uleiul fierbinte si se amesteca bine cu o spatula. Se lasa la odihnit cam 30 de minute, dupa care il framantam putin pe planseta infainata.
Merele le curatam si le taiem felii subtiri, apoi le amestecam cu zaharul si zaharul vanilat. Din aluat se intinde o foaie rotunda (diametrul 40), mai groasa la mijloc si mai subtire pe margini. Se pune in tava de aragaz care a fost stropita cu apa si tapeteaza cu hartie de copt. In mijlocul foii se presara grisul apoi se pun merele, si peste mere dulceata de visine. Se indoaie marginile aluatului si se impaturesc peste prajitura. Mijlocul de fructe trebuie sa ramana gol. Se preseaza cu mainile deasupra si se presara cu zahar. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 40 de minute.
Se serveste rece
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorCum zilele acestea friguroase ma fac sa stau in casa, nu ne vine sa iesim nici dupa paine. Si chiar nu cumparam, pentru ca o...
Paine turceasca RamadanCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii