Foi: Intr-un bol mare, punem uleiul si zaharul. Amestecam bine pana ce zaharul, incepe sa se dizolve, apoi adaugam apa. Faina, o cernem direct in bolul cu ingredientele uscate, impreuna cu praful de copt si sarea. Punem faina, pana ce se formeaza un aluat tare, care nu e lipicios. Impartim aluatul in 2 bucati egale. Intinem prima bucata, cu sucitorul pana obtinem o foaie subtire, de dimensiunea unei tavii de aragaz. Ungem tava cu putin ulei si apoi faina, si asezam prima foaie. Cealalta foaie o vom folosi, dupa ce punem compozitia de mere.
Umplutura: Intr-o cratita, punem merele conservate si zaharul. Le punem pe foc, amestecand din cand in cand, pret de 10 minute. La sfarsit adaugam scortisoara.
Peste prima foaie, punem umplutura calda, apoi intindem si asezam cea de-a doua foaie intepandu-o cu o furculita din loc in loc. Coacem placinta, 35-40 de minute la foc potrivit, sau pana cand aluatul se rumeneste putin. Pudram cu zahar si servim! Pofta buna!
Se pot folosi si mere prospete, doar ca trebuie calite ceva mai mult;
Se pot adauga si nuci in umplutura;
Eventual in aluat se poate adauga coaja de portocala.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorDe ce sa faci o placinta de mere cand poti face o tarta, nu? Cand poti sa te joci putin c-o crema pe ici pe colo, c-un jeleu,...
Tarta cu mere, crema de vanilie si scortisoaraCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii