Placinta cu Iaurt

Complexitate
redusa
Placinta cu Iaurt

Ingrediente

  • 450 gr foi de placinta
  • 1 l iaurt
  • 7 oua
  • 450 gr zahar (400 gr crema +50 gr foi)
  • 2 linguri gris
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • ulei pentru uns foile

Mod de preparare

Ouale se amesteca bine cu mixerul. Se adauga 400 gr zahar, zaharul vanilat, iaurtul si grisul. Aceasta compozitie se omogenizeaza bine pana se dizolva zaharul.

Foile de placinta se impart in doua parti egale. Intr-o tava se pune hartie de copt, dupa care foile de placinta. Prima foaie se unge cu ulei si se presara cu zahar, dupa care punem trei foi, a treia foaie se unge si se presara cu zahar. Acest pas se repeta pana ce terminam foile de pus in tava (tot a treia foaie se unge cu ulei si se presara cu zahar). Atentie: Pana terminam prima jumatate de foi!!!

Dupa ce am terminat de pus prima jumatate de foi, punem compozitia cu iaurt si repetam iarasi procedeul de ungere si presarare cu zahar a celei de-a doua jumatate de foi. Cand ungem cea de-a doua jumatate de foi trebuie sa avem grija sa nu apasam prea tare. Dupa ce am pus ultima foaie, o ungem cu ulei si o presaram cu zahar.

Atentie: In momentul cand presaram cu zahar cantitatea de zahar folosita trebuie sa fie mica!!!

Dupa ce am uns ultima foaie cu ulei si am presarat-o cu zahar, bagam placinta la cuptor, acesta trebuie sa fie deja incins. Se lasa la foc potrivit. Cand este gata o scoatem si o acoperim cu un prosop umed, deoarece prima foaie se va ridica putin. Se lasa acoperita pana ce se raceste.
Cand s-a racit se taie bucatele patrate si se scoate pe un platou.
Se serveste rece ... este un desert minunat.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Bocceluţe din cotlet de porc umplute cu cârnaţi
Bucataras.RO

Bocceluţe din cotlet de porc umplute cu cârnaţi

Ideea am preluat-o de la Sara&Mike,foarte mult mi-au plăcut ,mai ales că e o reţetă simplă ,iar pentru umplutură se pot...

Bocceluţe din cotlet de porc umplute cu cârnaţi
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola