Placinta cu branza si mere

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Placinta cu branza si mere

Ingrediente

  • 8 foi Brick cu diametrul de 30 cm (puteti folosi si foi de placinta)
  • 3 mere
  • 250 gr branza ricotta
  • 2 iaurturi naturale (250gr)
  • 2 oua
  • 1 albus
  • 80 gr de zahar
  • 1 lingura rasa de amidon
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 linguri margarina sau unt
  • 1/2 de lingurita coaja de lamaie rasa

Mod de preparare

Merele se curata si se taie in cubulete, apoi se pun intr-o tigaie, la foc mediu, impreuna cu zaharul vanilat si 2 linguri de margarina. Se lasa pe foc pana merele se inmoaie si sucul s-a evaporat. Se dau deoparte pana se racesc.
Ricotta se amesteca cu iaurtul si zaharul pana devine o crema, apoi se adauga ouale si se omogenizeaza. La sfarsit adaugam si merele, coaja de lamaie si amidonul, amestecand bine.
Topim restul de margarina si ungem 4 din cele 8 foi doar pe una din laturi, asezandu-le apoi una peste alta, intr-o forma rotunda cu diametrul de 20 de cm si 4 cm inaltime. Eu am pus mai intai hartie de copt si apoi foile.
Se toarna apoi amestecul de branza peste cele 4 foi din forma.
Albusul se bate, apoi se ung celelalte 4 foi pe ambele parti. Pliem pe rand fiecare foaie in forma de evantai si le asezam peste amestecul de branza in asa fel incat sa acoperim toata suprafata.
Se da la cuptorul preincalzit la 180ºC, pentru 30-35 de minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Reteta de snitel cu cartofi prajiti si mozzarella
Bucataras.RO

Reteta de snitel cu cartofi prajiti si mozzarella

Dacă vrei să te bucuri de un "fast food" delicios chiar la tine acasă, atunci această rețetă de snițel cu...

Reteta de snitel cu cartofi prajiti si mozzarella
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!