Placinta cu branza dulce si foietaj

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

400 gr foietaj
700 - 800gr branza de vaci
3 oua
10 linguri cu zahar
10 linguri cu gris
fiola esenta vanilie
1 cana frisca vegetala batuta
margarina si faina pentru tapetat tava

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
1. Se amesteca branza cu celelelalte ingrediente (se adauga gris sau zahar in functie de cat de bine este stoarsa branza, respectiv cat de dulce se doreste).
2. Se intinde aluatul in foaie subtire si se imparte in 3. Se imparte compozitia in 3, se ung partile de aluat si se ruleaza apoi impletesc la fel ca la cozonac.
3. Se aseaza placinta in forma de coronita intr-o tava rotunda unsa cu margarina si tapetata cu faina.
4. Se coace in cuptorul preincalzit aproximativ 45 minute la foc potrivit.
5. Se lasa sa se raceasca in tava apoi se taie asemanator cu tortul. Se pudreaza eventual cu zahar.

Incercati si varianta cu mere sau cu dovleac (date pe razatoare si calite cu zahar in prealabil, apoi adaugat gris si arome).

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Placinta cu branza dulce si foietaj" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

eli
•  02.02.2011 21:09:50

cu ce le-ai uns pe deasupra?

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Placinta cu branza dulce si foietaj