Pireu de Castane Fals

Complexitate
redusa
Pireu de Castane Fals

Ingrediente

  • 300 gr fasole uscata pestrita (tarcata)
  • 200 gr zahar
  • 30 ml apa
  • 1 plic zahar vanilat (sau 2 plicuri dupa preferinta)
  • 3 linguri esenta vanilie (2 linguri Rom)

Mod de preparare

Fasolea se pune de cu seara la inmuiat in apa rece. A doua zi se pune la fiert in apa rece curata. Cand fasolea e fiarta se strecoara, se pune deoparte 50 ml zeama in care a fiert aceasta.

Fasolea se da prin masina de tocat cu ciur foarte marunt, sau se toaca la robotul de bucatarie impreuna cu 50 ml zeama ( zeama in care a fiert fasolea, daca nu avem la dispozitie niic una nici alta pasam fasolea printo strecuratoare).

Facem un sirop din 200 gr zahar si 30 ml apa. Punem intr-o cratita cei 200 gr zahar impreuna cu 30 ml apa si punem la fiert pana zaharul se topeste. Acest sirop il adaugam la fasolea macinata

Adaugam zaharul vanilat si cele 3 linguri de esenta de rom. Amestecam totul bine pana se omogenizeaza si dam pireul astfel condimentat la rece.
Servim cu frisca.

Acest pireu fals il putem folosi si ca umplutura la diverse prajituri sau torturi. Daca dorim sa il folosim in scop de umplutura adaugam la el un pic de pesmet sa aiba consitenta mai groasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Salata de andive cu carne de curcan si capere
Bucataras.RO

Salata de andive cu carne de curcan si capere

Sezonul salatelor continuăăă! ;) No, maioneza se poate înlocui cu sos din iaurt ;) P.S. Asta înseamnă o nouă...

Salata de andive cu carne de curcan si capere
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola