Piinea Episcopului in 3 Culori (Chec in 3 Culori)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Piinea Episcopului in 3 Culori (Chec in 3 Culori)

Ingrediente

  • 5 oua
  • 7 linguri de faina
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de ulei
  • 1 lingurita cu praf de copt
  • coaja rasa de la 1/2 lamiie
  • cacao
  • zahar pudra
  • unt si faina pentru uns tava sau hirtie de copt

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.

Preparam compozitia galbena:
- In castronul cu galbenusuri adaugam 3 linguri cu zahar si mixam pina cind devine o spuma si se albesc putin la culoare
- adaugam 3 linguri cu ulei, coaja rasa de lamiie, 3 linguri cu faina cernuta (eu le-am pus cu virf caci lingurile mele nu-s foarte mari) in care amestecam 1/2 de lingurita de praf de copt si mixam totul pina devine o crema

Preparam compozitia alba
- in castronul cu albusuri adaugam restul de 3 linguri de zahar si mixam pina optinem o spuma ca o bezea
- adaugam uleiul ramas (3 linguri) si amestecam bezeaua cu o lingura de jos in sus ca sa se incorporeze bine
- adaugam si faina cernuta (4 linguri) amestecata deja cu praful de copt si amestecam tot vertical

Ungem tava cu unt si presaram faina, apoi turnam compozitia galbena peste care presaram prin sita /strecuratoarea de ceai cacao amara intr-un strat gros cam cit lama de cutit si apoi adaugam si compozitia de albus.

Batem tava putin de masa (trebuia sa fac asta si imediat dupa ce am pus compozitia de galbenusuri, n-am facut-o si se vede... au iesit gaurele). Daca vreti sa aveti un chec fara gaurele (mai frumos ca al meu), atunci bateti tava si dupa ce puneti prima compozitie.

Introducem tava in cuptorul gata incalzit si coacem 30 minute la 180°C. Facem proba cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca checul pe un gratar si apoi il pudram cu zahar, taiem si servim.
Nota: cred ca merge foarte bine si cu glazura de ciocolata sau cu glazura alba de zahar cu lamiie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Foietaj cu ciocolata amaruie
Bucataras.RO

Foietaj cu ciocolata amaruie

un desert rapid si foarte gustos

Foietaj cu ciocolata amaruie
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola