Pavlova de toamna cu crema de scortisoara si struguri

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa
Pavlova de toamna cu crema de scortisoara si struguri

Ingrediente

  • Pentru pavlova:
  • 4 albusuri
  • 220 de grame zahăr
  • O lingura de amidon
  • O lingura de oțet de vin alb
  • Pentru cremă:
  • 2 grame scorțișoară măcinată
  • 2 gălbenușuri
  • 250 de ml lapte
  • 65 de grame zahăr
  • 20 de grame amidon
  • 100 de grame frișcă bătută
  • Sucul de la jumătate de lime
  • Pentru topping:
  • Un ciorchine de strugure alb
  • Un ciorchine de strugure negru
  • Zahăr pudră

Mod de preparare

Mereu rămân cu albusuri în plus. Nu sunt fan declarat al bezelei, o găsesc prea dulce și nesănătoasă, acesta fiind și motivul pentru care nu mă dau în vânt după macarons ori pavlova .
Cu toate acestea, azi am poftit la o pavlova, prima pe care o și fac , aveam prea multe albusuri congelate...
Pentru început, preincalzim cuptorul la 150 de grade, cuptor cu gaz( pentru bezea ar fi fost indicat unul electric cu care reușita e sigură la orice desert ...).
Batem albusurile până formează vârfuri albe, adăugăm jumătate din cantitatea de zahăr, apoi, după un timp, cealaltă jumătate.
La final adăugăm oțetul și amidonul, batem până obținem o bezea fermă și lucioasă.
Cu un șpriț cu vârf stelat sau rotund, repartizam bezeaua sub forma unui cuib, desenand cercuri pe o foaie de copt, suprapuse la margini.
O coacem o oră, conform rețetei( la mine a durat 40 de minute, era cam încins cuptorul).
O lăsăm să se răcească în cuptor 30 de minute.
Pentru crema lejeră de scorțișoară, punem jumătate din cantitatea de lapte pe foc, împreună cu scorțișoara, zeama de lime, zahărul, aducem compoziția la punctul de fierbere.
Separat, mixam gălbenușurile cu restul de lapte și amidonul.
Adăugăm crema de ou în restul de lapte, o fierbem amestecând des cca. 10 minute, până se îngroașă. O lăsăm să se răcească.
Adăugăm în crema racita frișca bătută,
amestecând până la omogenizare.
Repartizam crema peste pavlova racita, în mijlocul ei, așezăm boabele de struguri în diverse forme( eu am ales o forma chiar de strugure ). Cernem puțin zahăr pudră deasupra.
E o prăjitură foarte ușor de realizat, crocanta la exterior, moale în interior.
Sigur îți "ostoieste", ca să folosesc un termen ardelenesc, pofta de dulce!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
4
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Pui cu Bere Neagra (Reteta Video)
Bucataras.RO

Pui cu Bere Neagra (Reteta Video)

Este o reteta foarte rapida, numai buna de pregatit atunci cand avem musafiri, dar si atunci cand se aduna familia la masa....

Pui cu Bere Neagra (Reteta Video)
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!