Pavlova

Complexitate
redusa
Pavlova

Ingrediente

  • 2 albusuri
  • 170 gr zahar
  • 1 lingurita de coaja de lamaie rasa fin de tot
  • 4 lingurite de zahar
  • 1 lingura de cacao pudra, neandulcita
  • circa 50 gr de mascarpone sau cream cheese Philadelphia moale
  • vanilie dupa gust
  • 2 linguri de lapte (frisca lichida)
  • fructe proaspete- smeura si sau afine/coacaze

Mod de preparare

Ouale (albusele) trebuie sa le avem la temperatura camerei.
Preancalzim cuptorul la 300 f (150C) , asezam hartie de copt pe o tava, pregatim posul cu dui. Pe hartia de copt desenam cercuri cu diametrul de 3 cm si cu distanta de 2 cm intre ele.

Intr-un vas punem albusurile si le batem bine de tot cu zaharul pus pe rand. Zaharul inainte de a-l folosi il amestecam cu coaja de lamaie si putina cacao (asta este optional) . Se bate bine, pana este foarte tare si daca ridicam batatoarele mixerului cu spuma, trebuie sa isi mentina forma exacta.

Se pune meringue in posul cu dui si se umplu cecurile trasata pe hartia de copt. Umplem in asa fel incat sa formam un fund si margine cercurilor. Ele vor fi un fel de cosulete dupa coacere.

Se coc in cuptorul preancalzit, timp de 25 de minute dupa care stingem aragazul si lasam in cuptor cu usa inchisa pentru inca o ora. Avem grija sa nu deschidem deloc usa cuptorului in timpul asta.

Pregatim umplutura. Amestecam 4 lingurite de zahar cu o lingura de cacao. In alt vas micut combinam branza si vanilia dupa care adaugam amestecul de zahar/cacao si suficient lapte/frisca lichida ca sa obtinem o crema pe care o putem intinde.

Se scot cosuletele din cuptor, se aseazam pe o tava si se umplu cu cema de branza.
Deasupra cremei asezam fructele frumos colorate si servim.

Eu am amestecat cacaoa in bezea inainte de a o pune in tava si crema am folosit din crema de la prajitura "Fantezi cu nuca" pe care am adunat-o din tava in care s-a scurs ganasul cand am decorat prajitura.

Fructe proaspete nu am avut, asa ca am folosit struguri fierti in ceai.
Au fost foarte buna si asa chiar daca nu au avut aspectul comercial care trebuia

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola