Patratele cu Brinza si Crema de Lamiie

Complexitate
medie
Patratele cu Brinza si Crema de Lamiie

Ingrediente

  • Crema de branza:
  • -250 g de branza de vaci proaspata
  • -200 g telemea rasa (de oi sau vaci)
  • -4 linguri de zahar
  • Aluatul:
  • -200 ml de apa
  • -200 ml de lapte batut
  • -3 linguri de unt sau margarina unirea
  • -6 linguri de zahar
  • -un ou
  • -un pic de sare
  • -un cubulet de drojdie (25 g)
  • -faina cit sa iasa un aluat ca de piine

Mod de preparare

Crema de branza:
Se amesteca cele doua feluri de brinza cu zaharul.

Aluatul:
Facem un aluat din ingredientele de mai sus, pe care il punem la crescut. Cind si-a dublat volumul, impartim in doua si facem cate o foaie nu prea subtire pe care o taiem fasii in ambele directii.

Patratelele rezultate le trecem prin unt sau margarina topita si prin zahar si le punem intr-o forma de guguluf unsa cu unt. Peste ele punem jumatate din crema de branza. Facem si a doua foaie si tot asa taiem patratele numai ca pe acestea le alternam cu brinza ramasa (punem citeva patratele, un pic de brinza pina terminam).

Lasam sa creasca si apoi ungem cu ou batut si punem la cuptorul incins de dinainte, cam 40 de min. Cind credem ca este gata, facem testul cu scobitoarea, daca iese curata, este gata.

Este un deliciu consumata calda! Crema de lamaie face toti banii! Ii da o savoare deosebita!

O sectiune aromata:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Pulpe de pui cu pesmet si susan, la cuptor
Bucataras.RO

Pulpe de pui cu pesmet si susan, la cuptor

De ceva vreme am salvat in retete favorite aceast preparat al bucatarasului Costeo si m-am gandit ca ar fi timpul sa-l...

Pulpe de pui cu pesmet si susan, la cuptor
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola