Patratele cu Agrise si Coacaze

Complexitate
redusa
Patratele cu Agrise si Coacaze

Ingrediente

  • Umplutura:
  • -300 g agrise albe si / sau rosii, coacaze negre si / sau rosii, proaspete sau congelate
  • Aluat:
  • -200 g unt
  • -2 oua intregi
  • -150 g zahar
  • -4 galbenusuri
  • -6 linguri lapte, caldut
  • -300 g faina
  • -2 lingurite praf de copt
  • -coaja rasa de lamaie
  • Bezea cu nuca:
  • -4 albusuri
  • -1 praf de sare
  • -1 lingurita suc de lamaie
  • -100 g zahar
  • -100 g nuca / migdale, macinate
  • Altele:
  • -amidon
  • -zahar pudra, pentru servit (optional)

Mod de preparare

Spalati fructele proaspete si curatati de codite. Zvantati-le.

* Dezghetati fructele congelate si scurgeti bine.

Aluat
Topiti untul si lasati la racit.
Bateti spuma ouale impreuna cu zaharul si galbenusurile.
Adaugati untul topit si laptele caldut, amestecand continuu, apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt si coaja rasa de lamaie.
Turnati intr-o tava tapetat cu hartie de copt (35x25 cm) si nivelati.
Repartizati uniform fructele.

* Daca fructele sunt prea zmoase, fie presarati amidon peste blat, apoi repartizati fructele, fie treceti fructele prin amidon, apoi le puneti peste blat.

Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 25 min, la 180 grade sau pana ce blatul prinde deasupra o crusta usor aurie.

Bezea cu nuca
Intre timp, bateti spuma tare albusurile impreuna cu praful de sare si zeama de lamaie.
Adaugati treptat zaharul si continuati sa bateti pana obtineti o bezea tare si lucioasa.
Inglobati prin rasturnare nuca macinata (migdalele).
Turnati peste prajitura scoasa din cuptor si nivelati.
Dati din nou la cuptor, pentru inca 15 min sau pana ce prajitura este coapta (trece testul cu scobitoarea) si bezeaua este intarita.
Scoateti pe un gratar si lasati la racit.

Serviti feliata in patratele simpla sau pudrata cu zahar praf.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Snitel de pui in pesmet cu garnitura de ciuperci si orez.
Bucataras.RO

Snitel de pui in pesmet cu garnitura de ciuperci si orez.

Snitelul din piept de pui este mult mai light decat snitelul din carne de porc

Snitel de pui in pesmet cu garnitura de ciuperci si orez.
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola