Pasca cu Aluat fara Drojdie de Bere

Complexitate
redusa
Pasca cu Aluat fara Drojdie de Bere

Ingrediente

  • aluat
  • 450 g faina
  • 100 g zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un varf de sare
  • 125 g iaurt alb gras
  • 1 ou
  • 150 g unt
  • 1 praf de copt
  • umplutura
  • 250 g branza de vaci
  • 100 g ricotta
  • 150 g smantana
  • 2 linguri gris
  • 1 lingura plina cu faina
  • 2 oua
  • 150 g zahar –adaugati daca vreti mai dulce
  • coaja rasa de lamaie
  • zahar vanilat sau aroma de vanilie
  • stafide inmuiate in rom (eu nu am pus)

Mod de preparare

Amestecati bine oul cu zaharul, iaurtul, untul inmuiat, coaja rasa de lamaie, un varf de sare si la sfarsit faina cu praful de copt, cernute. Se amesteca bine, pana devine un aluat omogen si compact, bun de intins. Impartiti aluatul in doua bucati, una mai mare, alta mai mica.

Din bucata cea mica de aluat, faceti doua suluri destul de lungi, groase cam cat un deget si le impletiti. Din bucata mai mare tineti putin aluat, cat sa faceti crucea deasupra la pasca. Cu restul, intindeti o foaie rotunda si cu ea captusiti tava in care a-ti pus hartie de copt in cuptor. Este bine sa fie putin aluat si pe bordura, in sus pe tava.

Faceti umplutura: frecati branza de vaci cu ricotta si zaharul, adaugati smantana, galbenusurile, vanilia, coaja de lamaie rasa, grisul, faina si stafidele inmuiate in rom. La sfarsit bateti albusurile spuma, le adaugati peste crema de branza, amestecati incet, pana se incorporeaza bine.

Puneti umplutura in tava captusita cu aluat, nivelati bine, pliati deasupra bordura de aluat. Puneti deasupra in forma de cruce aluatul format de voi inainte iar pe marginea -bordura de jur imprejur, puneti impletitura. Apasati putin pe ea. Se unge cu albus aluatul.

Se coace in cuptorul incalzit, (zona din mijloc) , la o temperatura de circa 180-190°, circa 40-45 minute. Trebuie sa fie bine rumenita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Supa de vitel la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Bucataras.RO

Supa de vitel la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Am pregatit o supa de vitel la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune si tare buna a iesit! De mult nu mai...

Supa de vitel la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!