Pariziene cu Fondant cu Mere

Timp pregatire
190 minute
Complexitate
redusa
Pariziene cu Fondant cu Mere

Ingrediente

  • Ingrediente fondant:
  • 200gr mere curatate si taiate cubulete
  • 2 oua
  • 20gr zahar
  • 60ml smantana
  • 1 plic zahara vanilat
  • 15gr amidon
  • 60gr unt
  • 100ml apa Am facut jumate din cantitate pentru ca am folosit si branza de vaci amestecata cu gris, ou, vanilie si zahar
  • Ingrediente aluat:
  • 500gr faina
  • 20gr drojdie proaspata sau 2 lingurite drojdie uscata
  • 70gr zahar
  • 260ml lapte
  • 50gr unt
  • 1 ou
  • praf de sare
  • coaja de lamaie (am pus eu, nu era in reteta)

Mod de preparare

Punem merele pe foc impreuna cu zaharul si le caramelizam (adica dupa ce se evapora toata apa pe care o lasa se vor carameliza). Adaugam 100ml apa si lasam pe foc pana se absoarbe toata apa. Mixam merele pana le reducem la un piure. Eu le-am pasat cu furculita si au ramas bucati de mar, dar daca vreti puteti sa le faceti fine.

Separat topim untul, racim si amestecam cu smantana, oua, vanilie, amidon. Adaugam piureul de mere si punem crema obtinuta pe foc amestecand continuu pana se ingroasa. Lasam sa se raceasca.

Aluatul l-am facut la masina de paine, lichidele intai, apoi cele uscate. Am lasat la dospit 2 ore, dupa care am impartit aluatul in 8 bilute. Reteta zice 7, dar ies enorme, data viitoare le-as face cam 14-16 bucati mai mici. Intindem biluta in forma de dreptunghi, iar de la jumatate taiem aluatul fasii. Punem umplutura pe cealalta parte si rulam cu fasiutele peste ea (cam greu de vizualizat dupa descrierea mea, dar am pus poze ). Le aseazam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le lasam la crescut inca 45 de minute (le-am lasat, dar nu am vazut sa mai creasca prea mult). Le ungem cu ou batut cu putin lapte, presaram fulgi de migdale (cine are, ca eu nu, am pus nuca macinata si zahar). Se poate pune coaja de portocala in oul cu lapte.

Se dau la cuptorul incins la 200C sau 400F (392. 4F mai precis ) 10 minute zicea pe blog. Ale mele nu s-au copt in 10 minute, ci ceva la 15-20 minute, dar cuptorul meu e electric.

Reteta de pe blogul Laurei Adamache cu mici modificari.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Ciorba de loboda acrita cu bors
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de loboda acrita cu bors

Ciorba de loboda acrita cu bors
Parteneri
Tocanita cu pulpe de pui si ciuperci
Bucataras.RO

Tocanita cu pulpe de pui si ciuperci

Tocanita cu pulpe de pui si ciuperci
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!