Ingrediente
● 400 ml frisca lichida de batut indulcita (tip HoplA ) |
● 4-5 linguri de zahar |
● 2 oua |
● 2 galbenusuri |
● 6 linguri apa plata |
● 4 linguri cacao |
● 1 lingura de Nutella |
● biscuiti |
Mod de preparare
Zaharul, apa si cacaoa, se topesc la foc incet intr-o craticioara, dupa care se lasa la racit. Cand compozitia este calduta, puneti o lingura de Nutella, lasati sa se raceasca bine. Separat se bat bine ouale + galbenusurile, apoi le adaugam peste compozitia de cacao si Nutella, amestecam, la sfarsit punem frisca batuta.
Intr-o forma de chec captusita cu o folie, punem biscuitii faramitati mai mare. Cantitatea o alegeti voi, de cati biscuiti vreti sa puneti. Deasupra lor turnam compozitia lichida de inghetata si bagam la congelator. Inainte de a servi, scoatem inainte din congelator cam cu 10-15 minute. Scoatem din forma, taiem felii si servim.
*Daca doriti serviti si cu ciocolata topita, nutella, frisca sau alte salse (toping) care va place.
*Puteti adauga cacao sau Nutella mai multa. Daca adaugati Nutella, puneti mai putin zahar. . . deoarece iese prea dulce sau puneti frisca neindulcita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Parfeu de Cacao cu Biscuiti" nu uita sa ii faci un review.
Intr-o forma de chec captusita cu o folie, punem biscuitii faramitati mai mare. Cantitatea o alegeti voi, de cati biscuiti vreti sa puneti. Deasupra lor turnam compozitia lichida de inghetata si bagam la congelator. Inainte de a servi, scoatem inainte din congelator cam cu 10-15 minute. Scoatem din forma, taiem felii si servim.
*Daca doriti serviti si cu ciocolata topita, nutella, frisca sau alte salse (toping) care va place.
*Puteti adauga cacao sau Nutella mai multa. Daca adaugati Nutella, puneti mai putin zahar. . . deoarece iese prea dulce sau puneti frisca neindulcita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Parfeu de Cacao cu Biscuiti" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
jasmine08
• 12.03.2010 19:23:30
am sa incerc reteta ta...arata delicios si ft simplu de facut...am salvato si in cartea mea de bucate...felicitari
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 15.03.2010 00:31:47
Este foarte bun ..sunt sigura ca o sa-ti placa.