Paine Prajita in Ou

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Paine Prajita in Ou

Ingrediente

  • Painea prajita:
  • -250g paine
  • -500ml lapte
  • -125g zahar+zahar pt glasat
  • -2 oua
  • -ulei de masline pt prajit
  • -1 tija de scortisoara
  • -scortisoara pudra
  • -coaja de lamaie
  • Sos:
  • -250ml apa
  • - 75g zahar
  • -1 lingura vin
  • -1 lingura miere

Mod de preparare

Painea se taie felii si se pune intr-un bol cu peretii inalti. Separat, laptele se pune la foc, impreuna cu zaharul, coaja de lamaie si tija de scortisoara.

Cand acesta incepe sa clocoteasca se ia de pe foc si se lasa o idee la racit. Dupa mine, laptele nu ar trebui sa se puna fierbinte peste paine, pt ca s-ar putea face mamaliga si ar prinde gust de oparit.

Dupa ce s-a racit putin, se pune laptele se pune peste feliile de paine. Se lasa, pana paine absoarbe tot laptele. Separat, se bat ouale bine. Feliile de paine care au absorbit tot laptele, se dau prin ou si se prajesc in ulei incins. Se lasa la prajit pe ambele parti.

Pana se prajesc feliile de paine, se poate pregati sosul. Asadar, intr-o craticioara se pune apa, zahar, miere si vin. Se pun toate la foc. Si se lasa la fiert pana sosul scade de doua degete si devine lipicios.
Cand feliile de paine s-au prajit suficient, se pun pe o farfurie, iar deasupra lor se pune sosul, mai sus amintit.

Cat feliile de paine stau in sos, pe o farfurie se pune zahar si scortisoara pudra. Dupa ce, feliile de paine si-au tras suficient sos, se dau prin zahar si scortisoara.

Sunt bune atat calde cat si reci!!
Pofta sa aveti!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Parteneri
Quesadilla cu pui
Bucataras.RO

Quesadilla cu pui

Am vazut multe retete de quesadilla si de ceva timp tot imi zicea ca parca as manca si eu. Si cum intr-o zi eram in pana de...

Quesadilla cu pui
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola