Orez Fiert cu Lapte de Cocos si Sos de Zmeura

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Orez Fiert cu Lapte de Cocos si Sos de Zmeura

Ingrediente

  • 500 ml lapte de cocos (2 cani jumate)
  • 1 cana orez
  • spalat si curatat (aceeasi cana folositi)
  • zahar dupa gust (eu am pus vreo 6 linguri)
  • 3 linguri cu varf de nuca de cocos (ramasa de la prepararea laptelui)
  • 300 g zmeura congelata (proaspata e si mai buna)
  • 2 linguri de amidon alimentar
  • 3 linguri zahar (mai mult daca va place mai dulce)
  • 2-3 linguri de sampanie (optional)

Mod de preparare

Am luat de la frigider laptele de cocos, l-am pus intr-o cratita si l-am asezat pe aragaz la foc moderat. Crema de cocos, adunata la suprafata laptelui in timpul cat a stat la frigider, se dizolva din nou la caldura si se amesteca cu laptele.

Cand a inceput sa dea in clocot am adaugat orezul, in ploaie, si am lasat la foc mic, sa fiarba incetisor. Din cand mai ma uitam la el sa nu scada prea mult laptele. Am mai adaugat apa, circa un paharel, in timpul fierberii. Cand orezul era pe trei sferturi fiert am adaugat nuca de cocos, ramasa de la prepararea laptelui si zaharul, care se pune dupa gust si am mai fiert inca 5 minute. Am inchis aragazul si am lasat orezul in pace sa stea linistit si sa absoarba, in voie, restul de lichid.

In timpul asta am decongelat (la microunde) zmeura, am pus deoparte cam un sfert din cantitate si restul am pus intr-o sita, am strecurat si am pasat ca sa scot pulpa si sa pot sa separ de seminte. In lichidul (destul de gros) obtinut, am pus amidonul alimentar si cele 3 linguri de zahar si am mai subtiat cu putina apa, am pus la foc, cateva minute, pana s-a ingrosat putin sosul. Am luat de pe foc, am adaugat zmeura pusa deoparte si am amestecat.

Acuma cine doreste poate sa adauge 2-3 linguri de sampanie sau de coniac. In cazul asta se pune mai mult amidon.

Intre timp orezul s-a racorit, am luat cupe de silicon si l-am aranjat frumos in ele. Am lasat la racit, apoi le-am scos din forma le-am pus pe platou, am stropit din belsug cu sosul de zmeura si gata. Un desert dulce acrisor si de post.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Prajitura cu cirese si crema de vanilie
Bucataras.RO

Prajitura cu cirese si crema de vanilie

   Aceasta prajiturica am facut-o combinand cam ce aveam prin frigider. Ciresele trebuiau consumate asa ca m-am...

Prajitura cu cirese si crema de vanilie
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola