Nutella de Casa cu Lapte Condensat Indulcit

Complexitate
redusa
Nutella de Casa cu Lapte Condensat Indulcit

Ingrediente

  • 200 g alune de padure neprajite
  • 400 ml lapte condensat indulcit (preferabil de casa)
  • 100 g ciocolata neagra (intre 70-80% fara lecitina sau grasimi vegetale- este foarte important)
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • un praf mic de sare de mare fina

Mod de preparare

Puneti alunele intr-o tava cu folie de aluminiu. Preincalziti cuptorul la 160 c (gaz 3). Puneti aceasta in cuptor si dupa 5 minute intoarceti tava (este important sa faceti acest pas) apoi mai lasati inca 5 minute.

Scoateti tava si puneti deoparte pana cand alunele s-au racit. Transferati-le intr-un bol si acoperiti cu o farfurie apoi deasupra chiuvetei tinand bine de acestea agitati. Selectati alunele care s-au decojit si puneti-le intr-un blender apoi procedati la fel cu cele ramase. Pulsati alunele pana cand obtineti o pasta fina lichida.

Pe o baie de abur intr-un bol termorezistent puneti ciocolata. Cand aceasta s-a topit adaugati sarea, vanilia si laptele condensat indulcit, luati de pe aburi si amestecati bine. Puneti peste acestea pasta de alune si inglobati foarte bine apoi transferati intr-un borcan.

Dupa ce s-a racit complet acoperiti sau sigilati si lasati in frigider cateva ore inainte de servire (preferabil peste noapte).
*Incercati sa indepartati 90 % din coaja alunelor deoarece acestea vor da un gust amar.
Astazi va prezint versiunea mea de nutella de casa. Putine persoane refuza acest produs pe motivul ca nu este un preparat delicios. Deopotriva poate duce chiar la dependenta. Desi nu sunt un fan al combinatiei de ciocolata cu alune (orice fel), nutella este singura pe care o agreez.

Din pacate produsele cumparate nu sunt nici pe departe ceea ce ar trebui sa consumam pentru o dieta sanatoasa. Cu ceva timp in urma am incercat fel si fel de retete de nutella. Unele aveau textura prea uscata si un gust insipid, altele prea uleioase sau lichide pana cand am gasit combinatia perfecta dupa gustul meu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Prajituri cu branza si zmeura
Bucataras.RO

Prajituri cu branza si zmeura

Desi astazi este ziua lui Mos Nicolae, eu am pregatit ceva pentru Mos Craciun. Va invit la o praji tare buna, dulce-acrisoara.

Prajituri cu branza si zmeura
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola