Nuci Macadamia Invelite in Ciocolata

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Nuci Macadamia Invelite in Ciocolata

Ingrediente

  • -100-150 g nuci de macadamia
  • -400 ml lapte condensat
  • -400 g ciocolata cu peste 75 % cacao
  • -50 g unt nesarat
  • -stafide, arome, dupa gust, dorinta si optional

Mod de preparare

Puneti intr-un vas yena sau de sticla laptele condensat, ciocolata rasa si untul taiat cubulete.
Dati la cuptorul cu microunde, la putere maxima, pentru 3 min.

Lasati bolul in cuptor inca 1 min, timp in care caldura se va distribui uniform in ingrediente, apoi amestecati energic cu o lingura de lemn pana obtineti o crema legata, omogena, bogata, cremoasa si lucioasa.

Adaugati nucile macadamia, eventual stafidele, aromele pe care le doriti si omogenizati.
Turnati amestecul intr-o tava de yena (sticla) unsa cu putin unt si nivelati.
Dati la rece pentru minim 2 ore sau cel mai bine de seara pana dimineata.
Serviti taiat in patratele.

Se pot pastra la rece, in cutii care se inchid ermetic, 1-2 luni.
Arbustii de Macadamia sunt originari din Australia si au devenit o adevarata comoara dupa descoperirea lor in 1857 de catre John Macadam, al carui nume il si poarta.
Inaintea secolului al xix-lea, aceste nuci erau cunoscute doar de catre populatia aborigena din Australia, care le consumau.

Arbustii prefera zonele subtropicale insorite, cu o cantitate generoasa de precipitatii, terenul sa aiba un drenaj bun si plantele sa fie ferite de vant puternic.
Produc nuci abia dupa 7-10 ani

Procesul de recoltare este unul destul de complex, nucile trecand printr-o faza de indepartare a frunzelor, urmata de partea cea mai dificila - spargerea cojilor.
Pot fi consumate fie in stare naturala, prajite sau invelite in crusta de ciocolata.
Nucile de Macadamia sunt apreciate nu doar pentru aroma lor bogata ci si pentru faptul ca miezul poate contine pana la 80% ulei.
Iata cateva argumente care justifica de ce au pretul cel mai ridicat din categoria nucilor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Cornuri cu sos de fructe de padure
Bucataras.RO

Cornuri cu sos de fructe de padure

Aveam niste fructe de padure in congelator si aveam pofta sa fac ceva din ele.Trebuia sa prepar ceva de post, ma gandisem la...

Cornuri cu sos de fructe de padure
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!