Negrese cu Sos Caramel

Complexitate
redusa
Negrese cu Sos Caramel

Ingrediente

  • Pentru caramel:
  • 75 g zahar nerafinat demerara
  • 50 ml smantana (intre 20-30% -este important sau aiba un continut mare de grasime)
  • 30 g unt (80-82%)
  • 1/8 lingurita sare de mare sau roz (Himalaya)
  • Pentru aluat:
  • 100 g unt (80-82%)
  • 250 g zahar nerafinat Muscovado (brun cu melasa)
  • 70 g miere
  • 270 g ciocolata neagra de 70% (fara lecitina sau grasimi vegetale)
  • 4 oua ecologice
  • 70 g faina de grau alba fara aditivi de crestere

Mod de preparare

Puneti intr-o cratita zaharul distribuind uniform. Puneti la foc mic si lasati sa se topeasca. Sa nu amestecati sub nici o forma, cand pe margini a inceput sa se topeasca miscati putin cratita pentru a combina cu cel cristalizat.

Cand acesta s-a topit mai lasati cateva secunde apoi luati de pe foc. Adaugati putina smantana, amestecati apoi treptat restul. La sfarsit puneti untul si inglobati bine acesta cand s-a topit. Lasati deoparte.

Intr-o cratita puneti din ingredientele pentru aluat mierea, zaharul, untul si lasati la foc mic pana cand acestea sunt topite si amestecati bine. Luati apoi de pe foc si puneti bucatile de ciocolata. Inglobati acestea bine pana este topita si se formeaza intr-o pasta, lasati sa se raceasca cateva minute.

Intr-un bol bateti ouale cu vanilia si apoi amestecati-le cu ciocolata. Adaugati faina si inglobati bine aceasta. Puneti hartie de copt intr-un vas termorezistent (sa nu fie mai mare de 20cm x 30cm) pe toate partile apoi preincalziti cuptorul la 160°c (gaz 3).

Turnati aluatul in vas si distribuiti uniform. Puneti caramel deasupra facand niste forme cu o furculita. Coaceti 15 minute apoi scoateti si lasati sa se raceasca complet. Acoperiti vasul cu folie de plastic si lasati in frigider peste noapte sau cel putin 5-6 ore.

Credeti-ma, desi este foarte tentant sa gustati imediat asteptarea nu va v-a dezamagi. Taiati portii umezind putin cutitul dupa fiecare bucata pentru a avea taieturi curate. Inainte de servire lasati bucatile taiate la temperatura camerei 15-20 de minute.

*Daca caramelul este prea gros sau s-a intarit din vreun motiv inainte sa-l turnati incalziti cateva secunde in cuptorul cu microunde, amestecati si apoi puneti-l deasupra pe negrese.
Aceasta sunt negresele mele preferate. Este o reteta recent dezvaluita al unuia dintre cei mai renumiti chocolatieri, Paul a. Young. Este important sa aveti cele mai bune ingrediente pentru o reusita a acestora, merita tot efortul. Nu se compara deloc cu negresele pufoase si cu textura uscata.

Acestea au o textura densa, moale si complimentate de caramel este un amestec facut in rai.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Desert tort red velvet sau catifea rosie
Bucataras.RO

Desert tort red velvet sau catifea rosie

Primavara, martisoare, ghiocei... Ce s-ar mai potrivi la fix in acest tablou de martie? Exact: un desert fin! Tortul Red...

Desert tort red velvet sau catifea rosie
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola