Negresa cu dovlecei, ciocolata si migdale

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Negresa cu dovlecei, ciocolata si migdale

Ingrediente

  • faina integrala de secara – 250 g
  • zahar brun – 125 g
  • dovlecei – 2 buc
  • iaurt grecesc – 150 g
  • ulei – 60 ml
  • extract de vanilie – 1 lingurita
  • cacao – 40 g
  • praf de copt – 1 lingurita
  • un praf de sare
  • Glazura:
  • frisca lichida – 200 ml
  • ciocolata neagra – 150 g
  • zahar pudra – o lingura cu varf
  • vanilie – 1 lingurita
  • migdale feliate pentru decor- 100 g

Mod de preparare

Taiati in cuburi dovleceii cu tot cu coaja si puneti-i in blender, impreuna cu iaurtul, zaharul si vanilia
Mixati pana obtineti un piure fin
Amestecati intr-un bol faina, cacao, praful de copt si putina sare
Turnati amestecul lichid peste cel solid si amestecati cu o spatula
Tapetati cu hartie de copt o tava si rasturnati compozitia
Puteti folosi o tava dreptunghiulara sau patrata, in functie de cat de inalta doriti sa iasa prajitura
Puneti tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si coaceti 30 de minute
Verificati daca este gata apasand usor cu mana, iar blatul se simte ferm (interiorul va fi umed)
Lasati prajitura sa se raceasca putin si pregatiti glazura
Puneti la incalzit frisca lichida cu zaharul si turnati-o fierbinte peste ciocolata rupta bucatele
Adaugati vanilia si omogenizati bine, apoi lasati sa se raceasca putin
Taiati prajitura in cuburi, apoi turnati glazura si presarati feliile de migdale prajite
Lasati prajitura la frigider o ora

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Placinta cu Branza si Stafide
3
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Prajitura Madness
Bucataras.RO

Prajitura Madness

E prajitura cu fanta si pentru ca am folosit fanta madness si cirese i-am spus,asa de dimineata,''Prajitura Madness''.....am...

Prajitura Madness
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!