Napolitana cu Doua Creme

Complexitate
redusa
Napolitana cu Doua Creme

Ingrediente

  • 3 foi napolitana
  • Prima crema:
  • 4 oua
  • 250 gr zahar
  • 100 gr margarina
  • 2 linguri cacao
  • 10 ml esenta de rom
  • 130 gr biscuiti (biscuiti se pot pune si mai multi si mai putin, in functie de consistenta acestora)
  • A doua crema:
  • 400 gr zahar
  • 100 ml apa
  • 200 gr margarina
  • 400 gr lapte praf
  • un pliculet zahar vanilat

Mod de preparare

Mod preparare prima crema:
Se fierb pe baie de aburi ouale, zaharul, margarina si cacaua, aproximativ 30 de minute, pana ce se formeaza o crema omogena. Apoi se pun biscuiti sfaramati. Acestia se pun pana ce crema se intareste. Crema obtinuta se aseaza intre doua foi de napolitana. Eu am taiat foiile in doua pentru ca nu am avut o tava mare.

Napolitana se lasa sa stea asa pana preparam cea de a doua crema.

Mod prepararea doua crema:
Zaharul se pune la fiert cu apa pana se obtine un sirop legat. Apoi se adauga margarina, iar cand s-a topit se ia cratita de pe foc si se adauga zaharul vanilat si laptele praf. Compozitia obtinuta se amesteca bine, pana nu mai raman cocolase deloc.

Aceasta crema se adauga peste napolitana obtinuta mai devreme. Deasupra acestei creme se pune cea de a treia foaie de napolitana. Se apasa putin pe ultima foaie pentru a se lipi bine, dupa care se pune napolitana la frigider pentru cateva ore.
Dupa ce s-a racit aceasta se taie cu un cutit ud ... bucatele lunguiete ca de napolitana.
Aceasta napolitana este foarte delicioasa si consistenta.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Salata de legume cu rucola si piept de pui
Bucataras.RO

Salata de legume cu rucola si piept de pui

Este dementiala salata aceasta cu rucola! As manca si nu m-as mai opri, dar trebuie sa las si la altii. Ieri am facut...

Salata de legume cu rucola si piept de pui
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola