Muffins cu Rahat

Complexitate
redusa
Muffins cu Rahat

Ingrediente

  • -200 g rahat, deferite culori, taiat bucatele si tavalit prin zahar
  • -200 g faina
  • -1 plic praf de copt
  • -1 lingurita coaja rasa de portocala sau dupa gust
  • -2 oua
  • -200 g zahar
  • -200 ml ulei
  • -1 lingurita extract de vanilie
  • -200 g iaurt
  • -zahar pudra, pentru rahat
  • -zahar pudra, pentru decor

Mod de preparare

Taiati rahatul in bucatele si tavaliti-le apoi prin zaharul pudra, astfel incat sa fie acoperite toate fatetele. Dati deoparte.
Cerneti faina impreuna cu praful de copt. Inglobati coaja rasa de portocala.

Separat, mixati ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul si zaharul este topit.
Adaugati uleiul in fir subtire si continuati baterea. Spre final, puneti vanilia, iaurtul si omogenizati.

Turnati ingredientele lichide peste cele uscate si amestecati usor, prin rasturnare de jos in sus, numai de cateva ori si doar cat sa se omogenizeze compozitia. Nu bateti si nu amestecati energic pentru a nu favoriza formarea retelei de gluten. Cu cat le amestecati mai putin cu atat muffins vor fi mai pufosi.

Puneti circa 2- 3 linguri din aluatul obtinut, in formele de hartie sau silicon ce captusesc tava de muffins, dar nu mai mult de ¾ din inaltima lor. Decorati fiecare muffins cu cateva bucatele de rahat, diferit colorat.

Coaceti muffins imediat ce ati preg
atit aluatul. Nu uitati sa puneti apa in locasurile goale din tava de muffins inainte de a o introduce in cuptor; in felul acesta muffins se vor coace uniform.

Dati la cuptorul preancalzit, pe raftul din mijloc, pentru circa 15- 25 min, la foc mic sau pana ce sunt coapte si trec testul cu scobitoarea. Nu le lasati prea mult in cuptor pentru ca ele se vor rumeni si usca prea tare.

Scoateti tava din cuptor, lasati sa se racoreasca 5 min, apoi transferati muffins pe un gratar si lasati sa se racoreasca.

Serviti caldute sau reci, simple sau presarate cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta
Prajitura Cu Mere

Prajitura Cu Mere

Prajitura Cu Mere
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
3
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Chec de Post
4
Dulciuri

Chec de Post

Chec de Post
Parteneri
Pastravi de nuc la borcan
Bucataras.RO

Pastravi de nuc la borcan

    Reteta de fata  este una ruseasca si care este facuta in asa fel, incat trebuie deschis doar borcanul si...

Pastravi de nuc la borcan
Lasagna vegetariana
Culinar.RO

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe