Muffins cu Gem de Prune Rosii

Complexitate
redusa
Muffins cu Gem de Prune Rosii

Ingrediente

  • 180gr unt
  • 250gr iaurt
  • un praf sare
  • 3oua
  • 380 gr faina
  • 200gr zahar
  • esenta vanilie
  • coaja de lamaie
  • un plic praf de copt
  • un praf bicarbonat de sodiu (eu am pus un varf de cutit)
  • gem de prune

Mod de preparare

- Se mixeaza ouale cu sarea si faina pana cand devine o spuma albicioasa
- se adauga apoi untul topit, caldut nu fierbinte si apoi toate celelalte ingrediente
- se pregatesc formele de muffins cu hartie, se ung cu un pic de ulei si se tapeteaza cu faina (asa ies mult mai usor din forme cand sunt gata)

- se toarna compozitia pana la jumatatea formelor
- se adauga o lingurita cu gem si apoi din nou compozitia de muffins
- se coc la foc moderat (cuptorul preincalzit), deasupra eu am adaugat cand sunt gata o glazura de zahar pudra, am amestecat zahar pudra cu cateva picaturi de lamaie, si colorant daca se doreste

- se decoreaza dupa bunul plac.
Am gasit o reteta de muffins in care am inlocuit laptele cu iaurt, si au iesit foarte bune, raman un pic umede, nu sant innecacioase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Pui cu legume si orez la slow cooker Crock-Pot Digital 4,7
Bucataras.RO

Pui cu legume si orez la slow cooker Crock-Pot Digital 4,7

Intr-adevar, mancarea iese tare gustoasa la acest aparat. Legumele isi pasteaza gustul si culoarea, iar carnea iese frageda,...

Pui cu legume si orez la slow cooker Crock-Pot Digital 4,7
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola