Mousse de Ciocolata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Mousse de Ciocolata

Ingrediente

  • 1 tableta jumate de ciocolata neagra (70-80%)
  • 3 oua
  • 200 ml de frisca lichida
  • 2-3 linguri zahar
  • 2-3 linguri de unt

Mod de preparare

Se rupe ciocolata bucatele, se pune intr-o craticioara impreuna cu untul si se topesc la abur (craticioara se pune intr-o cratita mai mare in care fierbe apa). Se lasa la racit. Ciocolata trebuie sa fie calduta, nu fierbinte.

Se separa galbenusele de albuse. Se bat albusele cu zaharul spuma. Se bate si crema pana devina frisca.

Se adauga galbenusele amestecandu-se cu o spatula. Apoi se adauga albusele spuma si frisca putin cate putin amestecandu-se mereu pana se incorporeaza tot. Se obtine o spume delicata, pufoasa si delicioasa de ciocolata.

Se pune in forme care se acopera cu folie si se dau la frigider macar cateva ore, de preferat peste noapte.
Se serveste cu boabe de zmeura proaspete. Cum nu e sezon s-a servit asa simplu si a fost delicioasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Ciorba de loboda acrita cu bors
3
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de loboda acrita cu bors

Ciorba de loboda acrita cu bors
Piept de pui cu sos gorgonzola
4
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Cozonac cu umplutura de nuci, migdale si halva
Bucataras.RO

Cozonac cu umplutura de nuci, migdale si halva

Imi plac migdalele la nebunie...mananc zilnic cativa samburi de migdale si nu cred ca ma satur vreodata de ei. Ideea...

Cozonac cu umplutura de nuci, migdale si halva
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!