Minitorturi de post

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Minitorturi de post

Ingrediente

  • Blat:
  • 250 g zahar
  • 400-450 g faina
  • 150g ulei
  • 250-300 ml apa rece
  • 3-4 linguri cacao
  • 1 lingurita bicarbonate
  • stafide
  • coaja de lamaie, esente
  • Crema:
  • 2 linguri amidon
  • 1 lingura faina
  • 150ml apa
  • 150g zahar pudra
  • 250 g margarina
  • zeama de la o lamiae
  • vanilie
  • Glazura:
  • 2-3 linguri cacao
  • 2-3 linguri zahar
  • 2-3 linguri apa
  • 50 g margarina

Mod de preparare

Preparare blat:
Se pune intr-un castron faina , zaharul, cacao, coaja de lamaie, esente, bicarbonatul stins, apa si uleiul.

Se omogenizeaza totul foarte bine, se adauga stafidele(se poate pune si nuca). Se unge tava(25/35 cm) cu ulei se tapeteaza cu faina (se poate folosi hartie pentru copt) se toarna compozitia si se coace la foc potrivit timp de 40-45 min.

Dupa ce se raceste, blatul se taie in doua pe orizontala.

Crema:
Se amesteca amidonul cu faina si apa ,se pun la foc pana se obtine un amestec consistent (ca o ciulama mai groasa)si se lasa sa se raceasca.

Margarina se freaca cu zaharul pudra si se adauga “ciulamaua” racita. Se omogenizeaza bine, apoi se adauga zeama de lamiae si esentele.

Glazura: se amesteca zaharul ,apa si cacao,apoi se pun pe foc mic 2-3 min(pana se topeste zaharul) se adauga margarina,se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.

Se aseaza prima parte de blat pe o tava ,se intinde toata crema,apoi se aseaza a doua parte de blat si se toarna glazura in strat uniform.

Se portioneaza si se orneaza dupa inspiratia fiecaruia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Flan cu Lapte Condensat Indulcit

Flan cu Lapte Condensat Indulcit

Flan cu Lapte Condensat Indulcit
Placinte cu spanac si branza

Placinte cu spanac si branza

Placinte cu spanac si branza
Tagliatelle cu Pleurotus, Sparanghel si Pesto din Leurda

Tagliatelle cu Pleurotus, Sparanghel si Pesto din Leurda

Tagliatelle cu Pleurotus, Sparanghel si Pesto din Leurda
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry
3
Aperitive

Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry

Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry
Prajitura Georgiana
4
Dulciuri

Prajitura Georgiana

Prajitura Georgiana
Parteneri
Biscuiti cu miere
Bucataras.RO

Biscuiti cu miere

Reteta luata de la Camy, doar ca eu aveam colorant verde, asa ca le-am facut in spirit de sarbatori, ea a zis ca sunt...

Biscuiti cu miere
Placinta cu mere
Culinar.RO

Placinta cu mere

Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...

Placinta cu mere
Placinta cu branza proaspata de vaci
Gustos.RO

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci