Mini - Rulouri cu Crema de Nuca

Complexitate
redusa
Mini - Rulouri cu Crema de Nuca

Ingrediente

  • Pentru 20-24 buc
  • Crema:
  • -80 g zahar
  • -1 plic de zahar vanilat
  • -2 oua
  • -100 g unt, taiat bucatele
  • -100 g alune sau nuci, macinate fin (ori migdale, caju, arahide, etc)
  • -100 g ciocolata, rasa
  • -2 foi de napolitana
  • Pentru finisat:
  • -100 g ciocolata menaj
  • -2-3 linguri ulei

Mod de preparare

Crema:
Puneti la bain- marie zaharul, zaharul vanilat, ouale, untul, alunele si fierbeti totul pe aburi timp de 8- 10 min, amestecand continuu sau pana obtineti o compozitie ingrosata.
Dati deoparte, adaugati ciocolata rasa, amestecati energic pana cand ciocolata e complet topita si lasati in asteptare.

Udati 3 prosoape curate de bucatarie, apoi stoarceti-le foarte bine.
Asezati un prosop umed, intins, pe planul de lucru; puneti o foaie de napolitana, acoperiti cu alt prosop umed, iar foaie de napolitana si iar prosop umed.

Lasati foile de napolitane sa se inmoaie (maxim 5- 10 min) pana cand devin maleabile (daca absorb prea multa apa se vor dezintegra; verificati frecvent cat de flexibile au devenit).

Taiati in doua foile de napolitana, pe lungime si ungeti uniform, fiecare bucata cu ¼ din crema.
Rulati-le pe rand sub forma de sul, cat mai strans si dati la rece pentru cel putin 30 min.
Taiati rulourile in bucati de 4-5 cm lungime.

Separat, topiti pe baie de aburi, ciocolata impreuna cu uleiul, amestecand continuu, pana devin omogene.
Inmuiati capetele mini- rulourilor in ciocolata topita si asezati-le pe un gratar sau intr-o tava tapetata cu hartie de copt pana ce ciocolata nu mai curge.

Dati la congelator, pentru 15- 20 min sau puneti in frigider pana se intareste bine glazura.
Puteti sa le pastrati pana la 1 saptamana, in loc racoros, intr-o cutie inchisa cu capac.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Pizza cu chorizo
Bucataras.RO

Pizza cu chorizo

A zis cineva pizza? Hop si eu! Mie doar sa imi zica cineva de pizza, ca imediat ma pun pe treaba! Ne place foarte, foarte...

Pizza cu chorizo
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!