Mielusel Dulce de Pasti

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
redusa
Mielusel Dulce de Pasti

Ingrediente

  • - 150 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele
  • - 160 g faina alba de grau tip 000 proaspat cernuta
  • - 2 oua mari
  • - 110 g zahar tos (se cantareste zaharul astfel incat sa aveti 55 g zahar intr-un bol si 55 g zahar in alt bol)
  • - 10 g zahar vanilat
  • un praf de sare
  • - 5 g praf de copt
  • - cateva linguri cu lapte
  • - unt pentru untarea formei de copt
  • - pesmet pentru tapetarea formei de copt
  • - zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

- Se mixeaza untul intr-un bol pana dobandeste o consistenta cremoasa.
- Se separa cu grija albusurile de galbenusuri. Albusurile se pastreaza la frigider pana vor fi folosite.
- Galbenusurile se mixeaza cu 55 g zahar pana se obtine o compozitie omogena, cremoasa, deschisa la culoare iar zaharul s-a topit. Se adauga zaharul vanilat, un praf de sare si se mixeaza compozitia in continuare pana zaharul s-a topit complet.

- Galbenusurile pregatite se adauga treptat (in 5 - 6 prize) peste untul mixat. Se mixeaza compozitia in continuare pana la obtinerea unui amestec omogen.

- Albusurile se mixeaza foarte bine (la viteza mare de mixare) pana compozitia dobandeste consistenta unei spume. Se adauga treptat 55 g zahar si se mixeaza compozitia in continuare pana se topeste zaharul.

- Amestecul de galbenusuri, zahar si unt se incorporeaza treptat (nu mai mult de cantitatea cuprinsa intr-o lingura o data) cu ajutorul unei spatule, in compozitia de albusuri mixate cu zahar. Se amesteca usor pana la obtinerea unui amestec omogen.

- Faina proaspat cernuta se amesteca intr-un bol cu praful de copt.
- Se incorporeaza treptat faina "in ploaie" in amestecul obtinut, omogenizand compozitia cu ajutorul unei spatule (nu prin amestecare ci prin rasturnare de jos in sus). Daca este necesar (compozitia obtinuta este prea consistenta) adaugati putin lapte (eu am adaugat 4 linguri cu lapte) si omogenizati apoi amestecul.

- Se desface forma de copt si se unge fiecare parte cu putin ulei apoi se tapeteaza cu pesmet. Se monteaza forma de copt.

- Cu ajutorul unei linguri cu coada lunga se pune compozitia in forma (daca forma pe care o folositi este mai mica decat cea pe care am folosit-o eu, puteti coace o parte din compozitie intr-o alta forma mai mica). In cuptor compozitia creste (aproximativ 5 - 6 cm din inaltimea formei - asigurati-va ca are suficient loc).

- Se aseaza forma de copt vertical in tava mare a cuptorului.
- Se coace in cuptorul preincalzit, la foc minim timp de 45 de minute.
- Se scoate forma din cuptor, se inveleste intr-un prosop mare, se aseaza orizontal si se lasa astfel sa se raceasca.

- Se desface forma de copt cu grija si se lasa mieluselul sa se raceasca in forma (asezata orizontal) timp de o ora.
- Dupa racire completa se adauga la suprafata zahar pudra cernut prin sita.
Ingredientele mentionate sunt necesare pentru un mielusel.
Aveti nevoie de o forma speciala pentru copt (mielusel).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
4
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Supa din cartof dulce cu lapte de cocos
Bucataras.RO

Supa din cartof dulce cu lapte de cocos

    O supă cremă fină și tare gustoasă, numai bună de savurat  pe perioada postului mare. Consider că...

Supa din cartof dulce cu lapte de cocos
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola